Kolokythokeftedes - chifteluțe de zucchini și feta

Un aperitiv autentic grecesc
Ingrediente
4
Preparare
Preparare20 min
Gătire40 min
- Dovleceii se curăță de coajă și se dau pe răzătoare.
Se presară puțină sare și se amestecă bine.
Se lasă aprox. 5 minute, după care se storc bine de zeamă.
Se amestecă cu usturoiul pisat, ceapa verde tocată mărunt, verdeața tocată, feta și cele 2 ouă bătute.
Dacă avem la îndemână puțin ouzo, nu ezitați să adăugați, eu nu am avut :(
Adăugăm în compoziție 3 linguri de făină integrală sau pesmet.
Condimentăm cu sare și piper.
Se tăvălesc fie prin făină, fie prin pesmet.
În varianta originală ele se prăjesc în ulei încins.
Eu am preferat varianta mai ușoară.
Într-o tavă tapetată cu hârtie pergament și unsă cu ulei de măsline aranjăm chifteluțele la distanță între ele.
Se stropesc cu puțin ulei de măsline și se dau la cuptor pentru 40 minute- la jumătatea timpului întorcându-se.
Se servesc la aperitiv cu tsatsiki sau pur și simplu cu un sos de iaurt cu usturoi și mărar. - Poftă bună!
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
V
varady_c2018
Super bune
am gătit această rețetă
anonymous
Acum le-am facut......nemaipomeniteeeeee
am gătit această rețetă
anonymous
Multumesc pentru idee.
am gătit această rețetă
anonymous
Minunate !
am gătit această rețetă
anonymous
Sunt f bune dar nu ça cèle cu carne traditionale romaneste si grecesti.
am gătit această rețetă

constanta_s2014
La mine, doar ce s-au terminat de mancat! Eu nu m-am fandosit si am facut chiftelute de DOVLECEI, romanesti, cu telemea si marar! Cu ce or fi mai bune ca zicem "zucchini" in loc de dovlecei si folosim "feta" in loc de telemeaua noastra mai ales ca feta e tot un fel de telemea, doar ca e mai untoasa? Sunt sigura ca snoabele/ii, n-o sa fie deloc de acord cu mine dar, cam asta este adevarul care, ca deobicei, supara!
Larisa
O reteta buna si usoara, bravo!
Cornelia
Usoara, rapida si dietetica(exceptand usturoiul).
adda
Zucchini poate fi inlocuit cu dovlecel romanesc ?
anonymous
F.bune,gustoase!
Punctează această reţetă