Caramba! Astazi, ne indreptam spre soarele mexican (din farfurie) cu aceste fajitas bogate in arome și surprize! Da, pentru ca nu este nici carne de vita, nici pui, ci mai degraba ... soia!
Va explicam cum sa gatiti acest aliment care va permite sa obtineti o redare similara a carnii de pui, atat din punct de vedere al texturii, cat si al gustului!
Inmuiati soia texturata in apa fierbinte timp de aproximativ 20 de minute. Dupa acest timp, scurgeti bine.
Intre timp, tocati ceapa, cateii de usturoi si ardeiul galben.
Intr-o tigaie, rumeniti ceapa, ardeiul galben si usturoiul, cu ulei de masline. Adaugati soia texturata, curry, boia, sare, piper, amestecati si gatiti timp de aproximativ 15 minute. Cu 5 minute inainte de final, adaugati fasolea rosie scursa si gatiti la foc mediu.
Intre timp, pregatiti piureul de avocado: puneti pulpa celor 2 avocado pe o farfurie si zdrobiti-o. Adaugati ceapa tocata fin, sucul de 1/2 lamaie, sarea si piperul si amestecati.
Asezati o farfurie plata si intindeti o tortilla pe o farfurie. Aranjati umplutura in mijloc. Incepeti sa puneti umplutura dinspre stanga pentru a lasa loc si celorlalte ingrediente. Aveti grija sa lasati spatiu liber si in partea de jos a tortilla, astfel incat sa poata fi pliata.
Adaugati piureul de avocado. Adaugati felii de rosii. Presarati cateva frunze de coriandru.
Indoiti partea de jos a tortilla spre interior. Faceti acelasi lucru cu partea stanga, apoi cu partea dreapta. Sigilati totul cu o scobitoare. Savurati!