Cine poate refuza o gogoa?? rumen?, pufoas??
INGREDIENTE:200 ml lapte, 2 ou?,25 g drojdie proasp?t?, 100 g zah?r, un praf de sare,
50 ml ulei, 50 g unt, coaj? ras? de lamâie, esen?? de vanilie,
aprox. 600 g f?in?, zah?r farin pt finisare
PREPARARE:Drojdia se amestec? cu laptele , zaharul ?i uleiul. Se pune f?ina intr-un bol, se face o adâncitur? în mijloc ?i se adaug? amestecul lichid, ou?le, esen?a, coaja ras? de l?mâie, sarea ?i se framânt? bine. Dup? ce s-a ob?inut un aluat omogen,se adaug? untul topit, pu?in câte pu?in ?i se framânt? in continuare pân? se incorporeaz? tot (ca la cozonac ). Se las? aluatul la crescut, in loc cald, pân? i?i dubleaz? volumul. Din aluatul dospit se intind foi de grosimea unui deget, din care se decupeaz? forme rotunde cu ajutorul unui pahar.
Se mai las? inc? 10 minute s? creasc? apoi se pr?jesc in ulei incins pân? se rumenesc pe ambele p?r?i. Se scot pe ?ervete absorbante de hartie apoi
se dau prin zah?r farin vanilat.
Se adun? repede toat? familia ?i se serve?te cu gogo?i calde!
Se pot alege multe feluri de servire: se pot umple cu diverse creme, budinci sau gemuri ,se pot servi cu dulcea?? al?turi sau chiar cu brânz? ras? deasupra- pentru cine tolereaz? asocierea dintre dulce ?i s?rat.
Comentarii:
Sunt super
Nu mi dospit aluatul delocccccccccccccc ce puii mei de reteta ?