Gogoși la cuptor, varianta sănătoasă și delicioasă
Gogoși la cuptor, varianta sănătoasă și delicioasă
Nimic mai bun pentru o gustare delicioasă decât gogoșile de casă...fără prăjire! Iată o rețetă originală, în care îți oferim gogoși de făcut la cuptor cu o textură puțin mai diferită de gogoșile clasice, dar la fel de delicioase! Cu ciocolata topită deasupra, o sa iți placa această rețeta!
Rehidratați drojdia uscată de panificație în lapte călduț (dar nu fierbinte). Lăsați sa stea 10 minute la temperatura camerei.
Turnați făina în vasul mixerului. Adăugați zahărul și sarea pe o parte apoi acoperiți cu faină. Faceți o mică gropiță.
Adăugați oul, amestecul de lapte/drojdie și aroma de vanilie în gropiță. Frământați totul timp de 5 minute (robot Kitchenaid: viteza 2).
Adăugați puțin câte puțin untul moale în timp ce frământați. Când este bine încorporat, frământați încă 5 minute.
Aluatul rezultat trebuie să fie neted și suplu. Faceți o bilă și lăsați aluatul să crească în vas, acoperit cu un prosop curat timp de 2 ore la temperatura camerei (cel mai bine este să puneți vasul într-un loc cald).
Degazați aluatul pentru a elimina aerul format și se formați bile de 60 gr.
Așezați biluțele de aluat pe o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt, distanțați-le bine (va trebui să folosiți două tăvi) și faceți o gaură în centru înainte de a forma gogoșile. Acoperiți cu un prosop curat și lăsați să se odihnească timp de 1 oră până la 1 oră 30 de minute, la temperatura camerei.
Coaceți gogoșile timp de 10 minute în cuptorul preîncălzit la 180°C.
Topiți ciocolata și scufundați gogoșile în ea. Stropiți cu toppingurile la alegere și savurați!
Glazura: Dacă vrei să optezi pentru o glazură diferit, poți înlocui ciocolata neagră cu Nutella sau cu o glazură cu zahar pudră.
Gătitul în friteuza cu aer: Puteți încerca, de asemenea, să folosiți o friteuză cu aer în loc de cuptor, nu uitați să le ungeți ușor cu ulei și să le gătiți aproximativ 7 minute la 160°C. Verificați gătirea dacă este necesar.
Păstrare: Puteți păstra gogoșile coapte maxim 2 zile într-un recipient ermetic sau la congelator.