Gogoși la cuptor, varianta sănătoasă și delicioasă

Gustări
Ușor
3 h 45 m

Nimic mai bun pentru o gustare delicioasă decât gogoșile de casă...fără prăjire! Iată o rețetă originală, în care îți oferim gogoși de făcut la cuptor cu o textură puțin mai diferită de gogoșile clasice, dar la fel de delicioase! Cu ciocolata topită deasupra, o sa iți placa această rețeta!

Ingrediente

10

Pentru gogoși:

Pentru glazură:

Materiale

  • Robot de bucatarie (optional, dar de preferat)
  • Castron
  • Cântar
  • Cuptor

Preparare

Preparare25 min
Timp așteptare3 h 10 m
Gătire10 min
  • Gogoși la cuptor, varianta sănătoasă și delicioasă - Preparare etapa 1Rehidratați drojdia uscată de panificație în lapte călduț (dar nu fierbinte). Lăsați sa stea 10 minute la temperatura camerei.
  • Gogoși la cuptor, varianta sănătoasă și delicioasă - Preparare etapa 2Turnați făina în vasul mixerului. Adăugați zahărul și sarea pe o parte apoi acoperiți cu faină. Faceți o mică gropiță.
  • Gogoși la cuptor, varianta sănătoasă și delicioasă - Preparare etapa 3Adăugați oul, amestecul de lapte/drojdie și aroma de vanilie în gropiță. Frământați totul timp de 5 minute (robot Kitchenaid: viteza 2).
  • Gogoși la cuptor, varianta sănătoasă și delicioasă - Preparare etapa 4Adăugați puțin câte puțin untul moale în timp ce frământați. Când este bine încorporat, frământați încă 5 minute.
  • Gogoși la cuptor, varianta sănătoasă și delicioasă - Preparare etapa 5Aluatul rezultat trebuie să fie neted și suplu. Faceți o bilă și lăsați aluatul să crească în vas, acoperit cu un prosop curat timp de 2 ore la temperatura camerei (cel mai bine este să puneți vasul într-un loc cald).
  • Gogoși la cuptor, varianta sănătoasă și delicioasă - Preparare etapa 6Degazați aluatul pentru a elimina aerul format și se formați bile de 60 gr.
  • Gogoși la cuptor, varianta sănătoasă și delicioasă - Preparare etapa 7Așezați biluțele de aluat pe o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt, distanțați-le bine (va trebui să folosiți două tăvi) și faceți o gaură în centru înainte de a forma gogoșile. Acoperiți cu un prosop curat și lăsați să se odihnească timp de 1 oră până la 1 oră 30 de minute, la temperatura camerei.
  • Gogoși la cuptor, varianta sănătoasă și delicioasă - Preparare etapa 8Coaceți gogoșile timp de 10 minute în cuptorul preîncălzit la 180°C.
  • Gogoși la cuptor, varianta sănătoasă și delicioasă - Preparare etapa 9Topiți ciocolata și scufundați gogoșile în ea. Stropiți cu toppingurile la alegere și savurați!

Punctează această reţetă

Observații

Glazura:
Dacă vrei să optezi pentru o glazură diferit, poți înlocui ciocolata neagră cu Nutella sau cu o glazură cu zahar pudră.

Gătitul în friteuza cu aer:
Puteți încerca, de asemenea, să folosiți o friteuză cu aer în loc de cuptor, nu uitați să le ungeți ușor cu ulei și să le gătiți aproximativ 7 minute la 160°C. Verificați gătirea dacă este necesar.

Păstrare:
Puteți păstra gogoșile coapte maxim 2 zile într-un recipient ermetic sau la congelator.

Echipamente de gătit

cuptor
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: