Gogosi pufoase la cuptor
Gogosi pufoase si delicioase fara prajire!!!
Ingrediente
8
Preparare
Preparare2 ore
Gătire15 min
- Intr-un castron incapator adaugati faina, laptele caldut (pastrati putin lapte pentru a dizolva drojdia, cam jumatate de cana), zaharul, jumatate din cantitatea de unt, oul coaja de portocala si praful de sare.
- Faceti o maia din laptele caldut, drojdia uscata si o jumatate lingurita de zahar. Acoperiti vasul cu un prosop curat si lasati pana se formeaza ca o spuma la suprafata. Turnati maiaua peste faina si framantati usor. Cand aluatul incepe sa prinda forma adaugati untul ramas si framantati in continuare pana obtineti o coca moale.
- Acoperiti vasul cu folie alimentara si un prosop curat si lasati la crescut in loc caldut ferit de curent pentru 90 de minute sau pana isi dubleaza volumul. Cand aluatul a crescut rasturnati peste o suprafata plana presarata cu faina si framantati pana nu se mai lipeste de maini si devine elastic.
- Intindeti aluatul cam 5-6 mm grosime si cu ajutorul unui pahar formati gogosile apoi cu gura unei sticle de plastic decupati un cerc in mijlocul gogosilor apasand usor si indepartand surplusul de aluat.
- Asezati gogosile pe o tava tapetata cu hartie de copt si coaceti la 200C/400F/gaz 6 pentru 10-15 minute sau pana ce gogosile capata o culoare aurie.
- Cand gogosile sunt inca caldute ungeti-le cu unt cu ajutorul unei pensule de bucatarie apoi rostogoliti-le prin zaharul amestecat cu scortisoara.
POFTA BUNA!!!
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
18/01/2014
AU IESIT FRUMOASE SI BUNE”!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)
am gătit această rețetă