Drojdia o lichefiem cu 1 lingurita de zahar si un pic de lapte cald si o punem in faina.Ouale le batem cu zaharul,adaugam coaja de lamaie si portocala,romul,praful de sare si laptele cald.
Turnam putin cate putin in faina si framantam adaugand uleiul ca la cozonac.Lasam la dospit 40-50 de minut la loc cald,feritv de curenti de aer.
Cand a crescut,intindem o foaie din care decupam rotunduri de 6-7 cm diametru.Le lasam sa creasca din nou 10-15 minute si le prajim in baie de ulei. Scoatem pe servetele absorbante.
Le asezam pe un platou si presaram zahar pudra. Sunt delicioase,cu aroma puternica de coaja de citrice.Se pot si umple deoarece o parte din mijloc este goala,dar sunt foarte bune si asa.
Excelenta reteta, felicitari, cea mai simpla reteta de gogosi, mi-au iesit super pufoase, moi, delicioase, si mentionez ca din prima incercare. Multumim pt reteta.
Comentarii (13):
Aluatul iese mult prea moale. Am adaugat inca 200g de faina
SINT FOARTE GUSTOASE!
Foarte bune!
Sunt forte bune
Au iesit bune
Au iesit super pufoase si bune.va multumesc!!!
E buna
Sut super de bune:)
Chiar imi plac cum arata gogosile dumneavoastra
Excelenta reteta, felicitari, cea mai simpla reteta de gogosi, mi-au iesit super pufoase, moi, delicioase, si mentionez ca din prima incercare. Multumim pt reteta.