Gogosi pufoase
Ingrediente
6
Preparare
Preparare15 min
Gătire20 min
- Drojdia o lichefiem cu 1 lingurita de zahar si un pic de lapte cald si o punem in faina.Ouale le batem cu zaharul,adaugam coaja de lamaie si portocala,romul,praful de sare si laptele cald.
- Turnam putin cate putin in faina si framantam adaugand uleiul ca la cozonac.Lasam la dospit 40-50 de minut la loc cald,feritv de curenti de aer.
- Cand a crescut,intindem o foaie din care decupam rotunduri de 6-7 cm diametru.Le lasam sa creasca din nou 10-15 minute si le prajim in baie de ulei.
Scoatem pe servetele absorbante. - Le asezam pe un platou si presaram zahar pudra. Sunt delicioase,cu aroma puternica de coaja de citrice.Se pot si umple deoarece o parte din mijloc este goala,dar sunt foarte bune si asa.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
24/01/2017
Aluatul iese mult prea moale. Am adaugat inca 200g de faina
am gătit această rețetă
07/03/2012
Excelenta reteta, felicitari, cea mai simpla reteta de gogosi, mi-au iesit super pufoase, moi, delicioase, si mentionez ca din prima incercare. Multumim pt reteta.