Petitchef

Gogosi delicioase si pufoase de post

Altele
6 porții
15 min
15 min
Foarte ușor
331 Kcal

Ingrediente

6
Cost estimat: 0.94 (0.16€/porție)

Preparare

  • Intr-un castron incapator punem faina si formam in mijlocul ei o adancitura. In adancitura faramitam drojdia si o amestecam cu zaharul si cu 50ml apa calda . Lasam maiaua sa creasca 10 minute.
  • Dupa ce maiaua a facut bule si timpul alocat cresterii a trecut, cu ajutorul unei furculite incorporam in maia faina, turnand din cand in cand si apa calda ramasa.
  • Cand coca incepe sa se formeze, adaugam sarea si margarina. Framantam bine cu mana si incorporam toata faina din castron. Coca trebuie sa se dezlipeasca singura de pe maini si de pe peretii castronului, de aceea, daca mai credem de cuvinta si coca e prea moale, mai putem adauga cate un pic de faina pana obtinem rezultatul dorit. La sfarsit coca trebuie sa arate asa.
  • Acoperim castronul cu un servet curat si lasam coca la crescut 20 minute in loc caldut si fara curenti de aer rece. Nu se lasa mai mult la crescut, pentru ca aluatul se acreste - asa zice soacra mea si eu nu indraznesc sa zic altfel.
  • Este momentul sa punem uleiul la incins intr-o tigaie adanca si incapatoare. Este foarte important ca uleiul sa fie bine incins inainte de a ne apuca de prajit gogosile. Focul se pastreaza moderat. Ungem o tava cu ulei si ne ungem si palmele tot cu ulei. Rupem din aluat bucati de marimea unui ou mare si le dam forma de bile. Le punem toate pe tava unsa.
  • Este momentul sa punem uleiul la incins intr-o tigaie adanca si incapatoare. Este foarte important ca uleiul sa fie bine incins inainte de a ne apuca de prajit gogosile. Focul se pastreaza moderat. Ungem o tava cu ulei si ne ungem si palmele tot cu ulei. Rupem din aluat bucati de marimea unui ou mare si le dam forma de bile. Le punem toate pe tava unsa.
  • Cand sunt gata le scoatem pe servetele pentru ca surplusul de ulei sa fie absorbit. Se servesc fierbinti. Simple, cu gem, cu toping de ciocolata sau de fructe de padure, cu zahar pudra, cu cascaval. Sunt minunate oricum Sunt moi, pufoase si geniale.

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Calorii: 331Kcal
  • Carbo: 61.5g
  • Grăsimi: 3.8g
  • Grăsimi sat.: 0.7g
  • Proteine: 10.1g
  • Fibre: 3.4g
  • Zahăr: 4.3g
  • ProPoints: 9
  • SmartPoints: 10
Informații nutriționale pentru 1 porție (125g)


Poze

Gogosi delicioase si pufoase de post
Gogosi delicioase si pufoase de post - poza 2
Gogosi delicioase si pufoase de post - poza 3
Gogosi delicioase si pufoase de post - poza 4
Gogosi delicioase si pufoase de post - poza 5
Gogosi delicioase si pufoase de post - poza 6

Întrebări:




Comentarii (41):

12/02/2015

Super tare

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
07/03/2014

Gogosi simple si delicioase

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
27/11/2013

Le voi ancerca.....

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
22/11/2013

Le-am incercat si au iesit excelent

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
27/10/2013

Delicioase!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
16/08/2013

Mi-au iesit super. N-am mai facut niciodata si nu ma asteptam sa iasa atat de bine. Foarte bune la gust si pufoase.

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
iulian, 27/02/2018

Excelent au iesit super si cu dulceata au iesit super

(0) (0) Abuz
13/06/2015

Etapa a 5 a si a 6 a sunt identice ?!

(0) (0) Abuz
Răspuns [email protected]:

Reteta a fost preluata, iar cel care a preluat reteta de pe blogul meu a facut treaba de mantuiala :)
Reteta corecta si completa o gasiti aici: https://cristina-cristinasworld.blogspot.ro/2010/11/gogosi-delicioase-si-pufoase-de-post.html

06/03/2014

E gustuasa

(0) (0) Abuz
24/01/2014

Delicioase!!!

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 5

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Gogosi pufoase - petitchef
Gogosi pufoase - petitchef
20 porții
1 h 10 m
Ușor
4.2 / 5
Rețetă Fursecuri cu oreo super delicioase!
Fursecuri cu oreo super delicioase!
15 porții
22 min
Foarte ușor
Rețetă Negresa de post - petitchef
Negresa de post - petitchef
10 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pui prăjit coreean cu sos picant gochujang - dakgangjeong
Pui prăjit coreean cu sos picant gochujang - dakgangjeong
2 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Merele coapte, un desert clasic de iarna! Merele coapte, un desert clasic de iarna! Pufoasele gogosi-desert apreciat in bucataria romaneasca Pufoasele gogosi-desert apreciat in bucataria romaneasca

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează