Gogosi pufoase

Aperitiv
Foarte ușor
45 min

Ingrediente

6

Preparare

Preparare30 min
Gătire15 min
  • Se freaca drojdia (daca este din cea proaspata) cu 2 lingurite de zahar, 2 linguri de lapte si 1 lingura de faina, apoi se lasa maiaua la cald cca. 15 minute. Se dizolva zaharul si sarea in laptele caldut.Tot in lapte punem esenta si coaja rasa de lamaie.
  • Punem faina cernuta intr-un vas mai mare, iar in mijloc adaugam ouale, maiaua, iar in timp ce turnam laptele indulcit si aromat, incepem framantatul.Dupa ce incorporam toata faina, incepem framantatul cu untul care a fost putin incalzit, ca la cozonac.
  • Se lasa la dospit. Se unge masa de lucru cu putin ulei si se intinde o foaie groasa de 1 cm. Se taie foaia cu ajutorul unui pahar trecut prin faina.Se mai lasa la dospit cca 15 min. dupa care se prajesc in baie de ulei incins. Se scot cu ajutorul unei spumiere si se pudreaza calde.

Punctează această reţetă

N Nely`s Blog

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 5

anonymous

Am facut aluatul la masina de paine toate ingredientele puse de prima oara la programul framantat si au iesit delicioase. Foarte buna reteta. (Am pus mai mult zahar imi plac mai dulci)

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Pentru prima data am reusit sa fac gogosi ca cele din copilarie.

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

DELICIOASE

abuz

anonymous

Mi-au iesit grozave.Pufoase, gustoase si delicioase.Nu am stiut niciodata sa fac gogosi dar aceasta reteta e foarte buna si o recomand pe mai departe.

abuz

anonymous

Foarte bine pa

abuz
ronadyne_r2014

ronadyne_r2014

Fte tare*...au iesit minunate, gustoase si pufoase'..!! ms si bafta in continuare..;)

abuz

anonymous

Buna gogosi

abuz

anonymous

Au iesit execelent

abuz

anonymous

Foarte usor

abuz

anonymous

Farte buna mersi

abuz
  • pagina 1 / 5