Jumatate din cantitatea de lapte se amesteca cu drojdia si cu faina, apoi se lasa la dospit.
Restul de lapte impreuna cu zaharul, ouale, romul, uleiul, sarea, vanilia si coaja de lamaie se pun intr-o craticioara pe foc. Se amesteca cu telul pana frige putin la deget.
Se amesteca cu drojdia, apoi se pune treptat faina si se framanta bine pana nu se mai lipeste.
Se mai framanta putin cu niste ulei caldut ca la cozonaci.Se lasa sa creasca vreo 40 minute la cald.
Se imparte in 3. Se intinde o parte de 1 cm grosime si se taie in forma dorita. Se mai lasa putin pe masa la crescut si deabea apoi se prajesc.
Si eu am facut aseara dar nu dupa o reteta anume. Ingredientele sunt aceleasi numai ca eu am folosit drojdie uscata si am incalzit numai laptele cu zaharul, vanilia si coaja de lamaie iar ouale le-am amestecat cu putina sare si cu toata cantitatea de ulei.
Comentarii (43):
Foarte buna reteta
Si eu am facut aseara dar nu dupa o reteta anume. Ingredientele sunt aceleasi numai ca eu am folosit drojdie uscata si am incalzit numai laptele cu zaharul, vanilia si coaja de lamaie iar ouale le-am amestecat cu putina sare si cu toata cantitatea de ulei.
Bune ,bune!
E buon
Excelenta
Foarte bune
Bine
Super reteta
Excelente
Ffffffffffffffff bune