Gogosi pufoase - petitchef
Cel mai indragit desert - gogosile! Pufoase, aromate, simple sau umplute cu ciocolata, dar neaparat prajite!
Ingrediente
20
Materiale
- sucitor
- forma pentru decupat sau un pahar
- tigaie pentru prajit
Preparare
Preparare10 min
Timp așteptare40 min
Gătire20 min
- Amestecati drojdia cu lingura de zahar si cu laptele caldut. Lasati un pic pana face spuma (drojdia se activeaza).
- Galbenusurile cu 300 gr faina si se amesteca cu un mixer. Apoi se adauga sarea, zaharul vanilat, coaja de lamaie (sau esenta de lamaie) si restul de faina.
- Se framanta pana se obtine un aluat elastic si nu prea ferm. Se lasa la dospit 30 minute.
- Se framanta pana se obtine un aluat elastic si nu prea ferm. Se lasa la dospit 30 min.
Dupa ce a crescut, aluatul se intinde cam de 1 cm grosime, pe un blat pudrat cu faina. Se decupeaza cu o forma speciala sau cu un pahar cu marginile subtiri. Noi le-am facut rotunde sau le-am decupat interiorul :)
Dupa decupare se pun pe o suprafata pudrata cu faina si se mai lasa la dospit 10 minute.
Se incinge bine uleiul intr-o tigaie si se pun gogosile in uleiul fierbinte. In momentul in care ati pus gogosile, dati focul spre mic. Cam dupa 1 minut, incep sa se umfle si sa devina aurii. Se intorc si pe partea cealalta.
Cand devin aurii se scot pe servetele de hartie pentru a se elimina surplusul de ulei. Se pun intr-un bol sau pe un platou de servire si se presara cu zahar pudra vanilat cat sunt inca fiebinti/calde.
Noi am pastrat si partea decupata din mijloc si le-am pus la prajit. Au iesit niste minunatii aurii care s-au devorat in 2 minute. Garantam ca sunt apreciate de cei mici :)
Etapa 10
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!