Amestecati drojdia cu lingura de zahar si cu laptele caldut. Lasati un pic pana face spuma (drojdia se activeaza).
Galbenusurile cu 300 gr faina si se amesteca cu un mixer. Apoi se adauga sarea, zaharul vanilat, coaja de lamaie (sau esenta de lamaie) si restul de faina.
Se framanta pana se obtine un aluat elastic si nu prea ferm. Se lasa la dospit 30 minute.
Se framanta pana se obtine un aluat elastic si nu prea ferm. Se lasa la dospit 30 min.
Dupa ce a crescut, aluatul se intinde cam de 1 cm grosime, pe un blat pudrat cu faina. Se decupeaza cu o forma speciala sau cu un pahar cu marginile subtiri. Noi le-am facut rotunde sau le-am decupat interiorul :)
Dupa decupare se pun pe o suprafata pudrata cu faina si se mai lasa la dospit 10 minute.
Se incinge bine uleiul intr-o tigaie si se pun gogosile in uleiul fierbinte. In momentul in care ati pus gogosile, dati focul spre mic. Cam dupa 1 minut, incep sa se umfle si sa devina aurii. Se intorc si pe partea cealalta.
Cand devin aurii se scot pe servetele de hartie pentru a se elimina surplusul de ulei. Se pun intr-un bol sau pe un platou de servire si se presara cu zahar pudra vanilat cat sunt inca fiebinti/calde.
Noi am pastrat si partea decupata din mijloc si le-am pus la prajit. Au iesit niste minunatii aurii care s-au devorat in 2 minute. Garantam ca sunt apreciate de cei mici :)