Într-un castron, se amestecă făina și drojdia uscata. Adaugam laptele încălzit în prealabil și framantam bine (dacă aveți un robot utilizați-l). Se adaugă zahărul, sarea și oul si se framanta 10 minute, până când aluatul se desprinde de castron. Adaugam untul în 2 etape si frământam până când este bine incorporat. Acoperiți vasul cu un prosop si lasati-l sa creasca 60 de minute într-un loc cald.
Fainati suprafata de lucru, framantati un pic aluatul. Intindeti aluatul cu un rulou, taiati gogosile cu ajutorul unui pahar sau forme.
Le puteti face cu o gaura in mijloc, umplute cu Nutella sau puteti face forme diverse....
Le depuneti pe o placa acoperita cu hartie de copt. Acoperiti-le cu un prosop si le lasati sa creasca inca 30 de minute.
Le coaceti la cuptor la 200°C timp de 10-12 minute.
Le puteti decora cu zahar pudra , cu glazura alba (zahar pudra cu un pic de lapte sau zeama de lamaie), cu glazura de nutella.....