Pentru o cină ușoară, gustoasă și ușoară, nimic nu se compară cu macrou la cuptor! Însoțit de cartofi copți și ierburi de Provence, acest fel de mâncare este un adevărat deliciu, pe lângă faptul că este super sănătos :-) Încercați această rețetă rapidă și ușoară urmând pașii de mai jos:
Se taie cartoful cât mai subțire cu ajutorul unei mandoline. Se taie felii subțiri șalota și lămâia. Se pisează usturoiul.
Se stropește cu ulei de măsline fundul formei de gratinare. Se așază feliile de cartofi deasupra. Se mai toarnă ulei de măsline deasupra și se condimentează cu sare și piper.
Se pun fileurile de macrou curățate deasupra și se adaugă un ultim strop de ulei.
* Unele oase vor fi mai ușor de îndepărtat după gătire.
Se adaugă feliile subțiri de șalotă și usturoi și se condimentează cu sare, piper și ierburi de Provence.
Se pun feliile de lămâie deasupra.
Coaceți timp de 12 minute într-un cuptor preîncălzit la 180°C.
Și acum este gata! Nu uitați să îndepărtați toate părțile care conțin oase înainte de servire. Îți vom da câteva sfaturi în comentariile noastre ↓↓
Cum îndepărtez oasele rămase din macrou? Puteți tăia fileurile în două și să îndepărtați partea centrală și părțile laterale care conțin oase. Totuși, acestea vor fi mai ușor de îndepărtat odată ce peștele este gătit. De asemenea, puteți folosi o pensetă, dar unele oase sunt foarte greu de îndepărtat în acest fel.
Ce pot folosi în loc de cartofi? Îi puteți înlocui cu felii de roșii sau dovlecel!
Cum păstrez macroul copt? Vă recomandăm să îl consumați rapid. Puneți-l într-un recipient etanș la frigider pentru maximum 1 zi.
Este posibil să preparați această rețetă în papillote? Da, se poate. Împărțiți ingredientele între două papillote. Coaceți timp de 10 minute la 180°C.
Pot folosi macrou congelat? Da, se poate. Dezghețați-l în prealabil sau gătiți-l mai mult timp.