In laptele usor caldut se dizolva drojdia si zaharul.Amestecul de lapte se mixeaza cu restul ingredientelor si se lasa la dospit ca. 30 min intr-un loc caldut.Intr-e timp se incinge cuptorul la 180°C.
Formele de gogosi se ung cu ceva ulei,asta chiar daca sint antiaderente, deoarece ajuta ca gogosii sa nu iese prea uscati.Cu o lingura sau cu un cornet/punga de spritat se pune in fiecare adincitura aluat de gogosi,atit cit adincitura sa fie plina 1/2 sau 2/3.
Cu o llingurita sau o pensula inmuiata in ulei se niveleaza aluatul deasupra si se lasa la dospit ca. 2m min.Se introduc in cuptorul deja incins pentru ca. 20-25 de min.
Se scot din cuptor si se lasa in forme citeva minute dupa care se pot pudra cu zahar sau cel mai bine cu glazura.Glazura impiedica ca gogosile sa piarda din umeditate si ramin pe timp mai indelungat prospeti