A?a cum v? povesteam ?i la tortul flutura?, am avut pu?in timp pentru a preg?ti bun?t??i pentru ziua Nataliei. A?adar a trebuit s? caut solu?ii rapide ?i de efect, pentru c? am vrut s? fie o petrecere foarte special?.
O solu?ie nu chiar rapid?, c? a durat vreo 4 ore, dar care a implicat minim efort din partea mea a fost aceast? pâine cu struguri. Tot ce am f?cut a fost s? cânt?resc ingredientele ?i s? le pun la ma?in?.
Am folosit:
450 ml lapte100 gr unt12 gr (2 linguri?e de la ma?ina de pâine) sare40 gr (3 linguri de la ma?ina de pâine) zah?r100 gr struguri albi100 gr struguri negri700 gr f?in?3 gr (1 linguri?? de la ma?ina de pâine) drojdie uscat?
Am pus totul în cuva ma?inii în ordinea men?ionat? mai sus.
Am ales programul Pâine integral?, num?rul 3 la modelul de ma?in? pe care îl am eu. Am setat op?iunile 1000 gr ?i coaj? coapt? mediu.
Dup? 3 ore ?i 42 de minute am scos pâinea u?or, c? p?rea cam fragil?. Am l?sat-o s? se r?ceasc? de tot.
Modalitatea de servire: t?iat? felii ?i fiecare felie în p?tr??ele. Deasupra:
cu pate de ficat (de cas?, f?cut de m?tu?a mea, tanti Maricica, de la Sf. Gheorghe - maestr? incontestabil? în materie de ?porc?-?rii)
cu brânz? de capr?
Mie mi-a pl?cut foarte tare combina?ia.
Sursa: cartea de la ma?ina de pâine.