Brioșe inimă de sf valentin

Gustări
Foarte ușor
4 h 2 m
597 Kcal

Dragostea plutește în aer cu aceste brioșe extra pufoase și în formă de inimă ♥ Cea mai bună idee de a-ți răsfăța persoana iubită la micul dejun sau la ora ceaiului :-) Și nu uita să adaugi praline roz pentru părțile crocante și colorate ; -) Cât despre pregătire, vă explicăm totul pas cu pas mai jos!

Ingrediente

7

Aluatul de brioșă:

Pentru umplutură:

Pentru ungere:

Materiale

  • Robot de bucătărie cu crâlig
  • hârtie pergament
  • Corn de patiserie (sau spatulă și cuțit)
  • Sucitor
  • Pensulă

Preparare

Preparare30 min
Timp așteptare3 h 15 m
Gătire17 min
  • Brioșe inimă de Sf Valentin - Preparare etapa 1Amestecați drojdia de brutărie cu laptele călduț. Lăsați să stea la temperatura camerei timp de 10 minute.
  • Brioșe inimă de Sf Valentin - Preparare etapa 2Puneți făina în vasul robotului. Adăugați zahăr și sare pe o parte și acoperiți cu făină. Adăugați apoi ouăle și amestecul de lapte + drojdia.
  • Brioșe inimă de Sf Valentin - Preparare etapa 3Frământați până obțineți un aluat nelipicios. Adăugați puțin câte puțin untul moale, tăiat bucățele în timp ce frământați. Frământați 5 minute, până când aluatul nu mai e lipicios.
  • Brioșe inimă de Sf Valentin - Preparare etapa 4Formați o bilă de aluat în vas și acoperiți-o cu un prosop curat de bucătărie. Lăsați să stea la temperatura camerei (în apropierea unei surse de căldură dacă este posibil) timp de 2 ore.
  • Brioșe inimă de Sf Valentin - Preparare etapa 5Degazați aluatul apoi împărțiți în 7 bucăți de aproximativ 140 gr fiecare. Formați bile mici și acoperiți timp de 15 minute cu un prosop curat. Lăsați la temperatura camerei.
  • Brioșe inimă de Sf Valentin - Preparare etapa 6Topiți untul. Întindeți aluatul. Ungeți bucățile de aluat cu unt și pudrați cu zahăr brun (aproximativ 1 linguriță per bucată de aluat).
  • Brioșe inimă de Sf Valentin - Preparare etapa 7Rulați aluatul pentru a forma un ”cârnat”
  • Brioșe inimă de Sf Valentin - Preparare etapa 8Îndoiți ”cârnatul” în jumătate: de sus în jos.
  • Brioșe inimă de Sf Valentin - Preparare etapa 9Tăiați cârnatul cu ajutorul tăietorului de patiserie, de sus în jos, lăsând fundul cârnatului întreg.
  • Brioșe inimă de Sf Valentin - Preparare etapa 10Îndoiți partea stângă spre stânga și partea dreaptă spre dreapta. Puneți pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Acoperiți cu un prosop curat timp de 1 oră la temperatura camerei.
  • Brioșe inimă de Sf Valentin - Preparare etapa 11Preîncălziți cuptorul la 180°C (căldură de convecție), amestecați gălbenușul cu laptele și ungeți brioșele cu o pensulă. Presărați cu praline roz sau zahăr perlat.
  • Brioșe inimă de Sf Valentin - Preparare etapa 12Coaceți brioșele timp de 17 minute la 180°C la căldură rotativă. Porniți funcția de convecție.
  • Brioșe inimă de Sf Valentin - Preparare etapa 13Gata! Brioșele dvs. în formă de inima sunt gata!

Punctează această reţetă

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 597Kcal
  • Carbo: 73.1g
  • Grăsimi: 27.5g
  • Grăsimi sat.: 15.5g
  • Proteine: 13.3g
  • Fibre: 3g
  • Zahăr: 26.7g
  • ProPoints: 16
  • SmartPoints: 24
Informații nutriționale pentru 1 porție (170g)

Echipamente de gătit

cuptor
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

constanta_s2014

constanta_s2014

Sunt orice altceva in afara de BRIOSE! Nu inteleg, pe ce baza le-ati dat aceasta denumire? E doar un aluat de gogosi care poate fi copt sau prajit ca atare sau copt cu diferite umpluturi. Ca sa fie briosa, in primul rand, trebuie sa aiba forma de briosa, nu va mai luati dupa denumirile frantuzesti, pentru ca la noi, la romani, briosa trebuie sa aiba o anumita forma iar compozitia, aluatul, sa contina si putin bicarbonat, altfel nu e briosa, e altceva!

abuz