LIPII DIN FAINA INTEGRALA FACUTE IN CASA


Totusi , pentru ca sunt multi cei care o asteapta, m-am rupt cateva minute ...
Ingredientele folosite de mine :
faina integrala ( sau neagra cu taratele si toate alea prin ea ) 3 masuri ( eu am folosit un castonel care "ia" 250 ml de lchid ).....jumatate de lingurita de zahar.....jumatate de lingurita de sare....jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu....3 linguri de ulei de floarea soarelui.....apa calduta cca 2 masuri (din cele cu care am masurat si faina ) .-a intrat pana la urma cam una si jumatate, vedeti voi, se simte la mana cand framantati ....si inca doua linguri de ulei la final.
Asadar....
punem ingredientele intr-un castron si adaugam pe rand apa calduta .

Acum adaugam si cele doua linguri de ulei de la final si mai framantam pana se dezlipeste aluatul de pe maini. ( cca 2 min ).


Daca va place s-o bibiliti, o puteti face mai rotunda...eu i-am lasat inadins forma mai neregulata, sa se vada ca e facuta cu mana :)

O sa vedeti ca face niste basicute la copt, asa e normal sa fie :).
Intoarceti lipia cand suprafata care nu este in contact cu tigaia este bine uscata, daca pare inca umeda, inseamna ca nu e coapta. :)

Daca nu e bine coapta, o sa va doara stomacelul :D


Maine o sa va arat si cu ce le-am mancat noi ieri.
Azi dimineata, am papat una cu branza brie :D....si mi-a placut mult.
Era la fel de elastica si gustoasa, chiar si rece :)
Apropo.... din cantitatile folosite de mine, la final am avut 14 lipii super gustoase (insa , depinde de marimea tigaii in care le coaceti )
Incercati ! :)
dragostea in bucate
Comentarii
Punctează această reţetă: