V-am mai povestit si cu alte ocazii despre Andra . E prietena mea cea mai buna ever since eram mici si faceam impreuna supa la plic (dirty, dirty secret). In afara de un tort de bezea in forma de inima pe care l-a executat cand eram prin liceu, nu-mi a
Poveste lunga cu dansa, caracatita.. I ate it once acum vreo 13 ani, pentru prima si ultima data - pana azi. Aveam 2 motani, unul mai zapacit ca altul, care se intreceau zi de zi in pretentii culinare. Ajunsesem sa mancam, eu si colega mea de camera, ketc
Ne place orice e facut cu mere si are gust de scortisoara ! Budinca de orez cu mere se face tare repede si este tare, tare buna ! Am fiert o cana de orez (aproximativ 250 g ) in 2,5 cani cu lapte (de regula masor orezul si laptele il pun de
Ingrediente stratul de spanac: 800 gr spanac congelat 1 ceapa 3-4 linguri ulei de masline sare Ingrdientes para la capa de espinacas: 800 gr espinacas 1 cebolla 3-4 cucharas aceite de oliva sal Am lasat spanacul afara, din congelator cateva or
Preparatul e f?cut din dou? re?ete clasice chineze?ti, u?or de preg?tit, dac? avem toate ingredientele la îndemân?. Sunt f?cute în stilul de pr?jire prin agitare (stir fry). Simplu, rapid ?i u?or de facut, cu condi?ia s? ave?i un wok la îndemân?. Normal,
Ingrediente: - 500 cotlet de porc
- 20 g unt
- 250 g orez
- 1 ceap? - 1 ardei rosu - 2 linguri de ulei
- piper
- 200 ml vin alb
- un cub knorr de legume
- 2 morcovi mijlocii Cotletul de porc se spal? ?i se taie cubu
Pestele pane se poate face din orice fel de peste file fara oase, proaspat sau congelat, eu am folosit merluciu. Pestele se spala se sareaza, se da prin faina, pesmet sau gris, apoi prin ou batut cu un pic de sare, usturoi pisat, piper (eu folosesc si bu
Ingrediente: 200 g orez cu bob rotund 200 g ananas taiat fâ?iu?e (ananas proasp?t, nu din conserv?) 4 linguri?e de ment? uscat? 3 linguri?e de sirop de ment? 1 linguri?? ras? de nuc?oar? m?cinat? 2 linguri?e de cimbru uscat
Ingrediente: - 200 g orez cu bobul lung; - 3 ardei gra?i diferit colora?i; - 1 conserv? mic? de porumb; - 2 conserve de ton; - ulei de m?sline, sare, piper, p?trunjel. Mod de preparare: Speli orezul, îl pui la fiert în ap? cu sare, scurgi apa ?i îl la?i
ZILELE TRECUTE AM FACUT CIUPERCI UMPLUTE..NU FOARTE DIFERITE DE CELE FACUTE LA GRATAR,DOAR CA ACUM LE-AM FACUT IN CUPTOR ,IAR LANGA AM FACUT OREZ. PENTRU UMPLUTURA AM FOLOSIT : 1 CEAPA CODITELE DE LA CIUPERCI BRANZA FETA ULEI PATRUNJEL VERDE TOCA
Aceast? re?et? este inspirat? din revista Buc?t?ria pentru to?i , dar nu am respectat cantit??ile de acolo ?i am modificat pu?in ?i modalitatea de preparare. Iat? varianta mea: Ingrediente - 3 fileuri de pangasius; - 2 cepe; - 1 ardei gras; - 200
Am descoperit de curand ca imi plac mancarurile picante si iuti. Asa ca ultima data cand am fost la Biobazar mi-am luat, pe langa alte produse bio, si un borcanel de sos vegetarian cu chilli. Aproape in fiecare zi luam cate o lingura-doua si mancam asa,
Astazi va recomand sa mancati ceva mai sanatos. Sa lasam prajelile sau alte bucate delicioase si sa incercam sa mancam cat mai natural. Sa va prezint o salata ce mie imi place foarte mult. Eu am preparat cam 4 portii deci o sa va spun in mare cantitatil
Adevarul este ca imi cam place mancarea chinezeasca. N-am mancat eu prea multe, dar taiteii de orez cu legume sunt un fel de mancare din care nu m-as mai opri din mancat. Acum exista mai multe probleme. Una dintre ele este ca eu nu pot manca toate sortime
Ingrediente:
varza acra sau dulce
o cana de orez
o cana de apa
2 cepe
50 g stafide
patrunjel
marar
piper macinat
pasta de tomate
1-2 foi de dafin
Mod de preparare:
Pentru aceste sarmale se poate folosi varza acr? sau dulce, îns? este de preferat cea a
Ingrediente:
5 linguri cu orez
2 morcovi
150 g maz?re
200 g ?unc?
1 iaurt mare
1 lingur? zah?r
1 leg?tur? p?trunjel
100 g alune s?rate
sare
piper
Mod de preparare:
Fierbe?i separat orezul ?i maz?rea. Rade?i morcovii prin r?z?toarea cu ochiuri mari ia
by Alice albinutza
Pentru fiecare 100 gr de orez basmati se folose?te 200 ml ap? ?i 2 linguri unt.
Astfel într-o crati?? se pune apa la fiert. Când aceasta a atins punctul de fierbere se pune untul, sare ?i se amestec? pentru a se topi unt