Petitchef

Caracatita cu garnitura de orez

Caracatita cu garnitura de orez
Poveste lunga cu dansa, caracatita.. I ate it once acum vreo 13 ani, pentru prima si ultima data - pana azi. Aveam 2 motani, unul mai zapacit ca altul, care se intreceau zi de zi in pretentii culinare. Ajunsesem sa mancam, eu si colega mea de camera, ketchup pe paine, in timp ce motanii haleau pachetul trimis de acasa, pentru care schimbam 3 'metroaie' pana la gara, ca sa intram in posesia lui. Si cum primeam noi pachet, asa - saptamanal, s-a nimerit intr-un week-end sa gasim printre ouale invelite-n ziare, ca sa nu se sparga si cartoanele cu dulciuri care ne mentineau glicemia la un nivel constant... o conserva! cu o caracatita desenata pe ea...
Eram in sesiune, n-aveam timp nici sa mestec, daramite sa gatesc. Si oricum, pe vremea aia legam sarmalele cu ata, sa nu se desprinda foaia de varza... asa ca conserva aia (musai am omis virgula) a fost considerata in ziua cu pricina - un super lunch, ce mai.. deliciu nu gluma.. Am halit-o ca purcelusele cat ai zice "sase, vine profa".... cam greu evident, aveam ceva de mestecat la cauciucul ala.... dar in fine, nu ne-a stat nici in gat.. A doua zi m-a intrebat mama ce-mi face Tomita, daca a mancat caracatita.. asta era mai pretentios decat Axl - ce vreti, inca eram fan Guns N'Roses. Am avut un flash in minte cu noi hlapaind conserva cu caracatita pentru pisici si apoi un stop cadru cu un juramant "Ever nu mai mananc caracatita".... si uite-asa au trecut 13 ani....
Pana azi, cand decretez ca s-a spart ghinionul ala..

Am descongelat 500 g caracatitafor humans, aici dovada...


pe care am pus-o lafiert pentru 1 ora in apa cu putina sare si vreo 3 linguri cu otet. Intre timp am taiat julien o ceapa mica, jumatate ardei rosu, 1 morcov mic si vreo 5-6 ciupercidin alea mari si le-am trantit in wok-ul incins cu ulei de masline. Am adaugat o mana de curmale, sare si piperdupa gust.


Caracatita gata fiarta, aici dovada...


... am taiat-ofrumusel si dupa ce s-au calit legumele, cam vreo 8 minute, am facut-o partasa leguminoaselor de sezon. Am turnat peste amestecul din wok 2 linguri cu otet balsamic si 50 ml vin alb.


Cele 2 capatani de usturoi, mana de busuioc proaspat,tocat marunt, si 1 rosie maruntita bine, aruncate peste caracatita, au fost cireasa de pe tort.. Am lasat combinatia la foc mic, pana a scazut sosul, cam 10 - 15 minute, timp in care am dat ture- ture cu lingura de lemn prin wok, nu cumva sa mi se arda delicatesa ;)) ..


Si cum stiti deja ca lucrez la patru maini, am pregatit in timpul asta si garnitura de orez.. 200 g orez(un pahar orez- la aproape 5 pahare cu apa) + 1 plic cu zahar brun, 1 lingurita rasa cu sare si piper albdupa gust. Et voila, caracatita cu garnitura de orez.

Si ca sa ma citez de mai sus, "deliciu, nu gluma"...
Sa va satisfaceti pofta, ca balutze stiu ca aveti... ;)))








Comentarii:

12/02/2014

Un deliciu

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
24/03/2014

Bravo .merita punctata

(0) (0) Abuz
25/02/2014

Excelent

(0) (0) Abuz
31/12/2013

Bv bv bv bv bv

(0) (0) Abuz
31/12/2013

Dupa vorbe ar fi buna

(0) (0) Abuz
13/03/2013

Arata minunat, o s-o incerc in week-end.

(0) (0) Abuz
13/11/2011

Fantastic !

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Cartofi zdrobiți cu pătrunjel, garnitura ideală!
Cartofi zdrobiți cu pătrunjel, garnitura ideală!
3 porții
40 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Dovleacul placintar - noua ta garnitura preferata
Dovleacul placintar - noua ta garnitura preferata
4 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
Rețetă Salata de orez (usor si simplu)
Salata de orez (usor si simplu)
7 porții
33 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Orez pentru sushi super-ușor în cookeo!
Orez pentru sushi super-ușor în cookeo!
2 porții
15 min
Foarte ușor
Rețetă Cum să gătim orez basmati?
Cum să gătim orez basmati?
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5

Articole conexe

Orezul, un aliment gustos și sănătos Orezul, un aliment gustos și sănătos Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Cartofii - fel de mancare sau garnitura? „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează