by Alice albinutza
Pentru fiecare 100 gr de orez basmati se folose?te 200 ml ap? ?i 2 linguri unt.
Astfel într-o crati?? se pune apa la fiert. Când aceasta a atins punctul de fierbere se pune untul, sare ?i se amestec? pentru a se topi untul.
Când totul clocote?te se pune orezul. Se învârte pu?in cu lingura de lemn ?i se las? la foc iute maxim 5 minute, cam pân? vede?i c? începe apa s? se retrag?. Apoi se d? la foc mic, spre foarte mic. Se las? la fiert cam 15 minute acoperit ermetic. Pentru aceasta folosi?i un capac potrivit oalei ?i care s? nu aib? gaur? pentru eveporare.
Nu amesteca?i deloc în orez.
Încerca?i de este fiert orezul doar prin boabele de la suprafa??. Dac? vi se pare c? nu este fiert mai adauga?i pu?in? ap? cald? sau zeam? de carne ?i cu o spatul? de lemn trece?i pe suprafa?a orezului f?r? a-l amesteca, a-l mixa ca la pilaf.
Când este gata opri?i focul dar l?sa?i orezul acoperit pân?-l servi?i.
Comentarii:
IAmi