Aceast? re?et? este inspirat? din revista Buc?t?ria pentru to?i, dar nu am respectat cantit??ile de acolo ?i am modificat pu?in ?i modalitatea de preparare.
Iat? varianta mea:
Ingrediente
- 3 fileuri de pangasius;
- 2 cepe;
- 1 ardei gras;
- 200g ciuperci;
- o conserv? de 400g cu amestec de maz?re ?i morcovi;
- 170g porumb (o conserv? mic?);
- 100g orez;
- 100ml vin alb;
- 100ml ap?;
- cimbru;
- sare;
- piper;
- ulei.
Ceapa se toac? ?i se pune la c?lit în 3-4 linguri de ulei încins.
Când ceapa a început s? se înmoaie se adaug? ciupercile cur??ate ?i t?iate.
Dup? ce s-au înmuiat ?i ciupercile se adaug? ardeiul gras tocat cubule?e ?i se mai las? 2 minute pe foc.
Dup? ce se opre?te focul se adaug? orezul fiert înainte pe jum?tate.
Se ad?ug? maz?rea ?i morcovul.
Se adaug? ?i porumbul ?i se condimenteaz? cu cimbru, sare ?i piper dup? gust, apoi se amestec? bine.
Tot acest amestec se pune într-o tav? care a fost uns? cu pu?in ulei.
Fileurile de pe?te se spal? ?i se cur??? (dac? este cazul), se s?reaz? ?i se condimenteaz? cu cimbru ?i piper, apoi se pun în tav? deasupra amestecului de legume ?i orez. Se toarn? apoi vinul ?i apa în tav? ?i se d? totul la cuptor.
Se las? la cuptor la foc potrivit pân? ce fileurile sunt p?trunse bine.
Aceast? mâncare se poate servi ca atare
sau cu pu?in sos Meuniere turnat peste pe?te.
POFT? BUN?!