200 g orez cu bob rotund
200 g ananas taiat fâ?iu?e (ananas proasp?t, nu din conserv?)
4 linguri?e de ment? uscat?
3 linguri?e de sirop de ment?
1 linguri?? ras? de nuc?oar? m?cinat?
2 linguri?e de cimbru uscat
10 buc??i de cui?oare
3 linguri de ulei de sâmbure de struguri
sare ( o lingur? pentru apa în care va fierbe orezul; o linguri?? de sare pentru compozi?ie)
apa
Mod de preparare:
Se pune apa la fiert (cam 2 lintri). Când ajunge la temperature de fierbere, se adaug? lingura ras? de sare ?i orezul. Acesta se fierbe pân? se înmoiaie, dar nu prea tare, dup? care se scurge ?i se spal? sub jet de ap?.
Se pune o oal? pe foc, se încing 3 linguri de ulei de sâmbure de struguri, în care se las? s? se c?leasc? cele 10 cui?oare timp de 5 minute, dup? care se amestec? ananasul t?iat fâ?ii ?i se mai las? pe foc mediu, alte 10 minute. Acum se adaug? toate condimentele, mai pu?in siropul de ment?, acesta se adaug? abia dup? alte 5-6 minute ?i se mai las? pe foc alte 5 minute. În cele din urm? se amestec? cu orezul.
Cel mai gustos e servit rece.
Poft? bun?!