Orez cu lapte/ Sütlaç

Orez cu lapte/ Sütlaç

INGREDIENTE:
un litru lapte
4 linguri de zah?r
o cea?c? de orez
un pachet de zah?r vanilat
un praf de sare
op?ional stafide
MOD DE PREPARARE:
Într-o crati?? se pune la fiert laptele împreun? cu zah?rul, zah?rul vanilat ?i stafidele (care în prealabil au fost ?inute 10-15 minute în ap?). Se cur??? orezul ?i se spal? bine, se scurge foarte bine de ap?. Când laptele este c?ldu? se adaug? orezul, se amestec? bine astfel c? orezul s? nu devin? cocoloa?e. Dup? primul clocot focul se d? la mic ?i se fierbe pân? orezul este bine f?cut. Se toarn? compozi?ia în castrona?e atunci când este fierbinte ?i se las? la r?cit. Eu personal când îl servesc îi adaug o ploaie de scor?i?oar?, care îi ofer? o un gust deosebit.


B bucataria turceasca

Comentarii

Punctează această reţetă: