Ingrediente:? 450 gr prune coapte, curatate de samburi si impartite in cate 4 bucati ? 125 ge zahar tos ? 4 galbenusuri ? 125 gr zahar pudra ? 280 ml frisca lichida
Mod de preparare:1. Pune prunele cu zaharul tos intr-o cratita, cu 300 ml apa.Lasa-le sa dea intr-un colcot, acopera cratita, apoi lasa-le sa fiarba usor 10 minute, pana cand prunele s-au inmuiat.Fa prunele piure si lasa-le sa se raceasca 20 minute. 2. Pune galbenusurile cu 100 gr zahar pudra intr-un vas la bain-marie.Bate-le cu telul pana cand amestecul s-a incalzit.Ia bolul de la caldura si continua sa le bati cu mixerul pana cand si-au triplat volumul.Lasa amestecul sa se raceasca. 3. Bate frisca cu restul de zahar pudra.Adauga la frisca batuta piureul de prune si amestecul cu galbenusri si bate-le usor.Toarna amestecul obtinut intr-un vas de plastic si da-l la congelator ,amestecandu-l din 2 in 2 ore, pana se va intari.