Inghetata cu mango/ mango ice cream

Desert
4 porții
Foarte ușor
30 min

Ingrediente

4

Echipament special:

Preparare

Preparare15 min
Gătire15 min
  • Se bat ouale cu zaharul, pana cand devin cremoase si zaharul este topit. Se adauga sarea. Intre timp, se pune laptele intr-o cratita mica pe foc. Cand laptele incepe sa fiarba, se opreste focul, si se toarna incet laptele in amestecul cu oua, batand in continuu.
  • Cand tot laptele este incorporat, se pune toata compozitia inapoi in cratita, pe foc mic, amestecandu-se continuu .
  • Se amesteca constant cu lingura de lemn, pana cand compozitia se ingroasa si se "prinde" de dosul lingurii . Se opreste focul si se lasa sa se raceasca putin.
  • Se adauga frisca lichida si vanilia, si se lasa la frigider pana cand s-a racit complet.
  • In masina de inghetata se toarna compozitia si piureul de mango, si se ingheata dupa instructiunile masinii. Mie mi-au trebuit 20 minute, timp in care compozitia aproape s-a dublat in volum.
  • Se serveste cu prajiturele amaretti sfaramate deasupra. Sau cu nuci. Sau simpla. Restul se poate pune in cutii de plastic si poate fi pastrat in congelator.
MMihaela_76

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: