Se bat ouale cu zaharul, pana cand devin cremoase si zaharul este topit. Se adauga sarea. Intre timp, se pune laptele intr-o cratita mica pe foc. Cand laptele incepe sa fiarba, se opreste focul, si se toarna incet laptele in amestecul cu oua, batand in continuu.
Cand tot laptele este incorporat, se pune toata compozitia inapoi in cratita, pe foc mic, amestecandu-se continuu .
Se amesteca constant cu lingura de lemn, pana cand compozitia se ingroasa si se "prinde" de dosul lingurii . Se opreste focul si se lasa sa se raceasca putin.
Se adauga frisca lichida si vanilia, si se lasa la frigider pana cand s-a racit complet.
In masina de inghetata se toarna compozitia si piureul de mango, si se ingheata dupa instructiunile masinii. Mie mi-au trebuit 20 minute, timp in care compozitia aproape s-a dublat in volum.
Se serveste cu prajiturele amaretti sfaramate deasupra. Sau cu nuci. Sau simpla. Restul se poate pune in cutii de plastic si poate fi pastrat in congelator.