Zama de poprici umplute(toltott paprika leves)

votează acum
Felul principal
4 porții
Foarte ușor
45 min

Ingrediente

4

Preparare

Preparare20 min
Gătire25 min
  • Folosesc un soi de ardei,locali,mici,galbeni cu gust pregnant. Lasam ardeii mari,carnosi,colorati din supermarket,pentru alte preparate.
  • Fac amestecul de carne astfel :
    Tai ceapa si o prajesc in ulei.Adaug orezul si las pe foc 5 minute. Amestec carnea,cu orezul calit,sare,piper,boia,si partunjel verde taiat marunt.
  • Daca vreti o compozitie mai ferma care nu se destrama la fiert,puneti in compozitie un galbenus. Cu aceasta compozitie se umplu ardeii.
  • Ii pun intr-o oala destul de adanca si ii cladesc pe cat posibil in picioare. Cu deschiderea in sus. Ii acopar cu apa cam o treime din oala. Pun sare, 2 linguri de zahar si cimbrul .
  • Crengutele de cimbru se scot din supa la final. Pare neobisnuit,dar zaharul nu se simte .Doar supa e mai catifelata. Las sa fiarba sub capac pana sunt aproape facuti. Adaug acum bulionul si las sa fiarba pana sunt gata.
  • La final se adauga in supa un sos din lapte(smantana)cu 2 linguri faina si supa + frunzele de telina,tocate fin. Mai dam un clocot si gata.
piscotelPiscotel

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: