Folosesc un soi de ardei,locali,mici,galbeni cu gust pregnant. Lasam ardeii mari,carnosi,colorati din supermarket,pentru alte preparate.
Fac amestecul de carne astfel : Tai ceapa si o prajesc in ulei.Adaug orezul si las pe foc 5 minute. Amestec carnea,cu orezul calit,sare,piper,boia,si partunjel verde taiat marunt.
Daca vreti o compozitie mai ferma care nu se destrama la fiert,puneti in compozitie un galbenus. Cu aceasta compozitie se umplu ardeii.
Ii pun intr-o oala destul de adanca si ii cladesc pe cat posibil in picioare. Cu deschiderea in sus. Ii acopar cu apa cam o treime din oala. Pun sare, 2 linguri de zahar si cimbrul .
Crengutele de cimbru se scot din supa la final. Pare neobisnuit,dar zaharul nu se simte .Doar supa e mai catifelata. Las sa fiarba sub capac pana sunt aproape facuti. Adaug acum bulionul si las sa fiarba pana sunt gata.
La final se adauga in supa un sos din lapte(smantana)cu 2 linguri faina si supa + frunzele de telina,tocate fin. Mai dam un clocot si gata.