Carnea de vita se spala si se taie cubulete. Ceapa se taie marunt. Intr-o oala se pune 3 linguri de ulei si ceapa, se caleste foarte putin, aproximativ un minut, se adauga carnea de vita si piperul, se lasa pana carnea isi schimba culoarea, amestecand mereu, apoi se adauga 2 litri apa, impreuna cu o lingurita de sare, lasandu-le sa fiarba circa o ora.
Ntre timp se rad morcovii, telina si patrunjelul. Cartofii se curata si se taie cubulete. Morcovii se calesc in 2 linguri de ulei, se adauga restul zarzavaturilor, si se lasa cam 2 minute sa-si dezvolte aromele, apoi se pun cartofii si se fierb in 2 litri de apa.
Cand carnea a fiert se adauga supa de zarzavat, se pune pasta de ardei iute, chimenul, cuburile Knor si se mai fierb putin, circa 5 minute, sa-si insuseasca reciproc gustul.
Intr-un bol se bate oul cu putina sare, se adauga faina; se amesteca usor, numai prin rasturnare, pana se incorporeaza toata. Se ia o lingurita, se uda in supa care fierbe si se iau pe lungul ei galuste de circa 3 cm lungime si circa 2 cm grosime care, apoi se pun in supa .
Se aseaza capacul la oala si dupa ce galustele au dat in clocot se lasa la fiert, la foc mic, 10 - 12 minute, pana ce isi dubleaza volumul.
Comentarii:
Rau
Numi place cu ou si faina dezastru
...