Zacusca de fasole boabe
Ingrediente
6
Rețete inrudite
Crochete de fasole alba
Preparare
Preparare20 min
Gătire10 min
- Gogosarii si ardeii capia se coc si-apoi se decojesc sau la fel de bine se pot lasa cruzi. Noi asa i-a lasat, ca nu mai avea nimeni chef de copt, dupa atatea ture de rezistenta in fata plitei.
- Se toaca, deci, gogosarii si capia. Cu masina de macinat carne ar fi ideal sa faceti aceasta operatiune. Se incinge uleiul. Se adauga ceapa si se dinstuie bine; se adauga gogosarii si ardeii capia si se amesteca totul foarte bine. Morcovul se rade pe razatoarea mare si se adauga compozitiei.
- Dupa cca. o ora, dupa ce a scazut putin, se adauga fasolea fiarta si data prin masina de carne. Se adauga si conopida fiarta buchetele. Se fierbe totul 10-15 minute, se adauga bulionul, usturoiul maruntit, sare si piper dupa gust. Se lasa la foc foarte mic pana se ridica uleiul deasupra .
- Se pune zacusca in borcane fierbinti. Se serveste cu maxima pofta, afara, in soarele bland al toamnei.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
F
fulgeanu luiza nicoleta,
24/09/2015
Foarte buna ,o fac in fiecare toamna ,multumesc frumos !
am gătit această rețetă
30/09/2013
Arata f. bine,urmeaza preparea sper sa fie delicioasa.
am gătit această rețetă