Se face o compozitia de clatite din oua, lapte si apa minerala . Se condimenteaza cu sare si piper. Se imparte in parti egale in doua boluri. In primul bol puneti 1 lingura pasta de rosii , pentru culoare si ardeiul rosu taiat cubulete mici. In al doilea bol adaugati marar tocat si o picatura de colorant verde. Incalziti uleiul intr-o tigaie si faceti pe rand clatitele. Trebuie sa rezulte 10 clatite, 5 rosii, 5 verzi.
SFAT: intrucat atat ardeiul cubulete cat si mararul, daca este pus direct in compozitie, fiind greu, se lasa la fund si este greu sa fie repartizat uniform pe fiecare clatita la fel, le impartiti in mod egal pe numarul de clatite si le adaugati direct pe clatita, imediat ce ati pus-o in tigaie, ca sa se lipesca.
Dupa ce ati terminat clatitele, cat se racesc, se face crema de branza. Se amesteca branza, smantina, mararul si se comdimenteaza dupa gust. Se ung foile de clatite, alternand rosu, verde...si tot asa pana le terminati. Se imbraca apoi in folie de plastic si se pun intr-un bol. Se da la rece, iar cand se serveste, se rastoarna si se scoate folia. Rezulta un tortulet din clatite cu crema de branza.
Comentarii:
Fr bun