Tort aperitiv de revelion

Desert
Foarte ușor
2 ore

Ingrediente

10

pentru blat:

Pentru umplutura:

Preparare

Preparare1 h 30 m
Gătire30 min
  • Amesteci toate ingredientele de la blat si framanti un aluat potrivit de tare, pe care il lasi la dospit o ora. Tapetezi o forma de tort unsa cu hartie de copt, pui aluatul intins.
  • Si mai lasi la crescut 20 de minute. Coci timp de 30 de minute, lasi sa se raceasca si il tai in doua.
  • Omogenizezi untul moale cu branza de vaci. Pastrezi 1/4 din ea, iar restul o amesteci cu sare, dupa gust, si patrunjel verde.
  • A pus decat 100 de unt, 100 de cascaval si vreo 3 linguri de smantana, pentru ca nu a avut branza telemea. Si nici patrunjel n-a pus, ca erau destul de multe verdeturi in blat si nici in poza din revista crema de branza nu contine verdeata.
  • Pui jumatate pe primul blat , asezi felii de telemea- eu de cascaval, ungi cu o cantitate mica de crema si pui feliile de pastrama- eu sunca de Praga. Ungi cu crema din nou si asezi a doua jumatate de blat. Il imbraci cu crema de branza si asezi pe laturile tortului felii de carnat taiate subtiri.
    A avut trei feluri de salam uscat, am taiat feliile in doua si le-a suprapus frumos pe marginea tortului. Acoperi cu felii de rosii alternativ cu cele de salam cu masline.
  • A pus inca un rand de sunca de Praga, apoi a ornat cu salam Chorizo si cu cele trei feluri de salam uscat. Acoperi centrul tortului cu masline verzi, cu rosii cherry galbene, taiate felii si cu patrunjel verde. N-a avut masline verzi si nici rosii galbene, dar ampus in centru o tartina cu unt si cu icre rosii si a decorat cu o frunza de patrunjel.
  • Razi branza de oi si o asezi in strat subtire pe o hartie de copt. O introduci la cuptor pana cand capata o forma de grilaj. A avut, n-am facut in schimb am taiat bastonase de ardei verde si rosu si le-am pus printre feliile de salam. Faci cu un pos floricele de branza oprita .

Punctează această reţetă

liana10Liana10

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 8

anonymous

Delicios

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Super.....

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Imi place este ca aspect de vis,ingenioasa,la gust sant curios cand o sa o facem

am gătit această rețetă
abuz

ionescu

Arata excelent cum o fi la gust?

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Exprimare neclara, incoerenta....

abuz

anonymous

Delicios astazi il fac si eu !!este ziua sotului meu si vreau sa-i fac ceva deosebit! Multumesc!!

abuz

anonymous

Delicioasa

abuz

anonymous

O să-l încerc. Mulţumesc!

abuz

anonymous

Arata f bine

abuz

anonymous

CRED CA ESTE FFFF BUN!

abuz
  • pagina 1 / 8