Tort aperitiv de revelion
Ingrediente
10
pentru blat:
Pentru umplutura:
Preparare
Preparare1 h 30 m
Gătire30 min
- Amesteci toate ingredientele de la blat si framanti un aluat potrivit de tare, pe care il lasi la dospit o ora. Tapetezi o forma de tort unsa cu hartie de copt, pui aluatul intins.
- Si mai lasi la crescut 20 de minute. Coci timp de 30 de minute, lasi sa se raceasca si il tai in doua.
- Omogenizezi untul moale cu branza de vaci. Pastrezi 1/4 din ea, iar restul o amesteci cu sare, dupa gust, si patrunjel verde.
- A pus decat 100 de unt, 100 de cascaval si vreo 3 linguri de smantana, pentru ca nu a avut branza telemea. Si nici patrunjel n-a pus, ca erau destul de multe verdeturi in blat si nici in poza din revista crema de branza nu contine verdeata.
- Pui jumatate pe primul blat , asezi felii de telemea- eu de cascaval, ungi cu o cantitate mica de crema si pui feliile de pastrama- eu sunca de Praga. Ungi cu crema din nou si asezi a doua jumatate de blat. Il imbraci cu crema de branza si asezi pe laturile tortului felii de carnat taiate subtiri.
A avut trei feluri de salam uscat, am taiat feliile in doua si le-a suprapus frumos pe marginea tortului. Acoperi cu felii de rosii alternativ cu cele de salam cu masline. - A pus inca un rand de sunca de Praga, apoi a ornat cu salam Chorizo si cu cele trei feluri de salam uscat. Acoperi centrul tortului cu masline verzi, cu rosii cherry galbene, taiate felii si cu patrunjel verde. N-a avut masline verzi si nici rosii galbene, dar ampus in centru o tartina cu unt si cu icre rosii si a decorat cu o frunza de patrunjel.
- Razi branza de oi si o asezi in strat subtire pe o hartie de copt. O introduci la cuptor pana cand capata o forma de grilaj. A avut, n-am facut in schimb am taiat bastonase de ardei verde si rosu si le-am pus printre feliile de salam. Faci cu un pos floricele de branza oprita .
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Delicios
am gătit această rețetă
anonymous
Super.....
am gătit această rețetă
anonymous
Imi place este ca aspect de vis,ingenioasa,la gust sant curios cand o sa o facem
am gătit această rețetă
I
ionescu
Arata excelent cum o fi la gust?
am gătit această rețetă
anonymous
Exprimare neclara, incoerenta....
anonymous
Delicios astazi il fac si eu !!este ziua sotului meu si vreau sa-i fac ceva deosebit! Multumesc!!
anonymous
Delicioasa
anonymous
O să-l încerc. Mulţumesc!
anonymous
Arata f bine
anonymous
CRED CA ESTE FFFF BUN!
Punctează această reţetă