Se incinge cuptorul la mare 230 grade Celsius. Rosiile, ardeiul si ceapa se taie bucati mari. Se pun rosiile, ardeiul, ceapa si usturoiul pe o tava mare, intr-un singur strat, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se presara uleiul de masline.
Se baga tava la cuptor aprox 30 minute pana cand legumele sunt rumenite. Optional, pentru decor se pot opri cateva rosii cireasa coapte. Se incinge untul intr-o oala, se adauga tot continutul tavii, supa si foile de dafin. Se fierbe 20-30 minute pana cand lichidul incepe sa scada putin.
Se scot foile de dafin, se adauga busuiocul si cimbrul, si se opreste focul. Se face supa piure cu blenderul, fie cu cel care se baga in oala, fie in cel cu cana, caz in care se lucreaza in cateva etape.
In cazul in care ati folosit un blender cu cana, se pune supa inapoi in oala si se mai fierbe putin pe foc mic. Se potriveste de sare si piper. Se opreste focul, si se adauga incet frisca, cata doriti.
Apoi se savureaza decorata cu rosii, alaturi de o felie de paine calda si coaja crocanta.
Comentarii:
F.buna