Supa crema de rosii a la jamie oliver
Preferata mea, imi place supa asta la nebunie.
Ingrediente
Rețete inrudite
-
Supă cremă de spanac-petitchef
-
Supa crema de dovleac placintar
-
Supă cremă din varză kale (gătită la oala sub presiune)
-
Supă cremă de dovleac
Preparare
Tocati ceapa, morcovii, telina, si usturoiul apoi caliti in putin ulei de masline. Acoperiti oala cu un capac si lasati pe foc mic pentru 10-15 minute, amestecand din cand in cand sa nu se lipeasca.
Cand legumele s-au calit adaugati 1,5 l pa calduta, cuburile de legume sau pui (daca decideti sa puneti), rosiile taiate cuburi si conserva de rosii in bulion. Jamie spune ca putem adauga si cotoarele verzi ale rosiilor, acestea oferind un gust special supei, rosiile mele nu au avut cotoare dar am sa incerc data viitoare. Potriviti de sare si piper, daca puneti cuburile in supa aveti grija acestea sunt destul de sarate...gustati innainte de a mai adauga sare.
Cand supa a inceput sa dea in clocot dati focul mic, acoperiti oala cu un capac si lasati sa fiarba cam 10-15 minute. La final adauagti busuiocul tocat si cu ajutorul unui mixer vertical sau intr-un blender pasati legumele.
POFTA BUNA!!!
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii

Eu am folosit rosii proaspete si a iesit excelenta
La Carrefour exista cuburi de supa bio, fara sare sau cu sare (dar fara monoglutamat) asta daca va grabiti. Conservele de rosii din magazinele de la noi au acid citric si dau gust acru supei, deci daca folositi rosii cuburi sau suc de rosii din comert va trebui sa puneti un pic de zahar in supa (recomand zahar muscovado sau siropul de artar deoarece dau un gust bun, de caramel). pentru cei care se intreaba de ce calim legumele, ar trebui sa stie ca vitaminele liposolubile din legume de exemplu vit. A nu pot fi asimilate decat in prezenta unei grasimi. de asemenea licopenul se absoarbe mai bine in prezenta piperului.
De ce mai căliți zarzavatul când puteți s-ăl fierbeți ,apoi îl puneți în blender și mai puneți din apa în care au fiert legumele .
E clasica supa crema de rosii...nu stiu de ce-i spune a a jamie olivier... adaug un ardei sau un pastarnac (o face dulce)...sau un patrunjel (daca vreau mai parfumata)...o servesc cu crutoane...aaa, eu nu pun usturoi !
MON PETIT AMI , MON CHEF,....TOTUL ESTE SUPARATOR DE BUN CA DACA AR STI MEDICUL CARE MA TRATEAZA CAT MA RASFAT CU BANATATILE DE LA TINE, CRED CA S-AR TRATA DANSUL IN LOCUL MEU. AM DIABET SI ANEVRISM GIGANT LA INIMIOARA, GANDESTI TU, FARA SA GUSTI CA TE SATURI NUMAI SA PRIVESTI? AM INGHITIT PE USCAT PANA AM REDACTAT RETETA TRIMISA DE TINE, ITI MULTUMESC --NU DIN INIMA , CAESTE MALADA-- SI NICI NU TE PUPIC DULCE CA NU MA LASA ZAHAROZA , DAR SA TE IMBRATISEZ , DA POT SI NU POT DECAT SA MAI ASTEPT IN CONTINUARE CU MII DE MULTUMIRI.TOATE SUNT FOARTE, FOARTE BUNE.!