Se curata pestele de solzi, branhii, se eviscereaza si se spala bine dupa care se lasa la scurs. Ideal ar fi sa se sareze bin cu sare grunjoasa si sa se lase 2-3 ore sa isi ia sarea. Intre timp se prepara aluatul din oul batut bine, sare, piper dupa gust, berea si praful de copt adaugat odata cu faina. Pentru ca imi place gustul pe care il da, eu am folosit bicarbonat de sodiu stins cu putina zeama de lamaie. Aluatul rezultat trebuie sa fie putin mai consistent decat cel de clatite. Ca aluatul sa se lipeasca bine de peste trebuie ca acesta din urma sa fie bine zvantat(uscat, adica, nu zvantat in bataie) Se incinge bine uleiul intr-o tigaie si se da fiecare pestiut prin acest aluat, astfel incat sa il acopere complet. Se prajesc pe ambele parti pana aluatul devine auriu. Se scot si se lasa sa se scurga de grasime pe prosoape de hartie. Pentru sos se toaca foarte marunt mararul si ardeiul iute(eu am copt ardeiul pentru mai multa savoare)se amesteca usor cu smantana si se adauga zeama de lamaie mestecand cu atentie nu prea mul sa nu se branzeasca. Optional se poate adauga si usturoi bine pisat si piper. Salaul in crusta de bere este o reteta deosebit de gustoasa, in parte datorita acestui aluat deosebit dar si datorita sosului acrisor care innobileaza carnea pestelui. E o reteta pe care trebuie sa o incercati macar din curiozitate...
Reteta cu salai de 300g :))))). Aia nu sunt salai, sunt pestisori mult sub dimensiunile legale! Data viitoare postati rerete cu peste, nu cu plevusca pentru sarantoci.
Comentarii (12):
La rețeta este forte bueno e le recomando tu ta ti :) e le cinqo stele
Nu am incercat aceasta reteta cu toate ca sunt din balta dar sper din tot sufletul sa iasa!!!!
Reteta cu salai de 300g :))))). Aia nu sunt salai, sunt pestisori mult sub dimensiunile legale! Data viitoare postati rerete cu peste, nu cu plevusca pentru sarantoci.
Este extraordinar.
Voi gati maine aceasta reteta delicioasa!
Fffffffffffffffff buna
Comentariul tău:suna bine merita
Super!
Ffff buna.!!!!
E foartebuuuun