Puneti aceasta reteta in meniu! Cat despre legume, combinatia perfecta de arome va fi cea cu spanac ;-)
Datorita aluatului foietaj din jurul preparatului, veti obtine un rezultat crocant la exterior si fraged la interior.
Curatati si taiati ceapa in fasii si asezati-o pe o farfurie potrivita pentru cuptorul cu microunde. Puneti putina sare si o picatura de ulei de masline. Introduceti farfuria in cuptorul cu microunde timp de 2 minute cu capac deasupra (verificati sa fie potrivit pentru cuptor). Ceapa va deveni translucida.
Așezati fileurile de merluciu pe o tava de copt captusita cu hartie de copt. Puneti sare si piper. Tocati mararul si intindeti-l peste fiecare file, apoi turnati o picatura de ulei de masline pe fileuri.
Adaugati un strat de ceapa si apoi un strat de spanac fiert (scurs) peste fiecare file de merluciu.
Puneti un strat de cascaval ras si adaugati la final putina miere.
Taiati aluatul de foietaj in 3 pe lungime. Ungeti cele 3 parti cu mustar, apoi puneti-le peste fiecare file de merluciu. Trasati crestaturi cu varful unui cutit, apoi ungeti cu putin lapte deasupra.
Coaceti 25 minute la 190°C in cuptor cu ventilatie.
Gata! Puteti insoti preparatul cu o salata de rucola si rosii cherry sau pur si simplu cu cartofi la abur.