Merluciu cu spanac in crusta

Felul principal
3 porții
Foarte ușor
35 min

Puneti aceasta reteta in meniu! Cat despre legume, combinatia perfecta de arome va fi cea cu spanac ;-) Datorita aluatului foietaj din jurul preparatului, veti obtine un rezultat crocant la exterior si fraged la interior.

Ingrediente

3

Preparare

Preparare10 min
Gătire25 min
  • Curatati si taiati ceapa in fasii si asezati-o pe o farfurie potrivita pentru cuptorul cu microunde. Puneti putina sare si o picatura de ulei de masline. Introduceti farfuria in cuptorul cu microunde timp de 2 minute cu capac deasupra (verificati sa fie potrivit pentru cuptor). Ceapa va deveni translucida.
  • Așezati fileurile de merluciu pe o tava de copt captusita cu hartie de copt. Puneti sare si piper. Tocati mararul si intindeti-l peste fiecare file, apoi turnati o picatura de ulei de masline pe fileuri.
  • Merluciu cu spanac in crusta - Preparare etapa 3Adaugati un strat de ceapa si apoi un strat de spanac fiert (scurs) peste fiecare file de merluciu.
  • Merluciu cu spanac in crusta - Preparare etapa 4Puneti un strat de cascaval ras si adaugati la final putina miere.
  • Merluciu cu spanac in crusta - Preparare etapa 5Taiati aluatul de foietaj in 3 pe lungime. Ungeti cele 3 parti cu mustar, apoi puneti-le peste fiecare file de merluciu. Trasati crestaturi cu varful unui cutit, apoi ungeti cu putin lapte deasupra.
  • Merluciu cu spanac in crusta - Preparare etapa 6Coaceti 25 minute la 190°C in cuptor cu ventilatie.
  • Merluciu cu spanac in crusta - Preparare etapa 7Gata! Puteti insoti preparatul cu o salata de rucola si rosii cherry sau pur si simplu cu cartofi la abur.
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: