Merluciu en papillote

Felul principal
Foarte ușor
40 min

O reteta usoara si echilibrata! Gatit la abur, va oferi pestelui dvs. o textura frageda. Alaturi am ales alimente simple: rosii + cartofi. Se presara cu ierburi proaspete si se obtine o reteta plina de arome.

Ingrediente

2

Materiale

  • Hartie de copt

Preparare

Preparare10 min
Gătire30 min
  • Merluciu en papillote - Preparare etapa 1Spalati si taiati rosia, cartoful, ceapa in felii subtiri.
  • Merluciu en papillote - Preparare etapa 2Taiati un patrat mare de hartie de copt.Turnați uleiul de masline. Puneti deasupra 9 felii de cartofi si 6 felii de rosii.
  • Merluciu en papillote - Preparare etapa 3Puneti merluciul, apoi 2 felii de ceapa rosie si presarati cu patrunjel proaspat tocat. Condimentati cu sare si piper.
  • Merluciu en papillote - Preparare etapa 4Inchideti hartia: pliați hartia pergamenta in 2 si sigilati cele 2 margini impreuna (vedeti tehnica in video)
  • Merluciu en papillote - Preparare etapa 5Introduceti la cuptor la 180° C timp de 30 de minute. Scoateti papilota, deschideti-o cu atentie, presarati patrunjel proaspat tocat și serviți!
  • Merluciu en papillote - Preparare etapa 6Gata!

Punctează această reţetă

Echipamente de gătit

cuptor
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

Diana Lucia

Excelenta si...spectaculoasa. In privinta alegerii intre cod si merlucius, diferentele sunt absolut minore, iar gustul este aproximativ acelasi. Practic, ambele sunt acelasi peste, cu mici diferente la coloana vertebrala.

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Merluciu sau cod: in titlu e merluciu si in reteta e cod. nu conteaza, am gatit reteta cu merluciu si e ok, dar eu am completat cu un pic de unt, 3 linguri de vin alb si foarte putin usturoi.

am gătit această rețetă
abuz