Merluciu en papillote
O reteta usoara si echilibrata! Gatit la abur, va oferi pestelui dvs. o textura frageda. Alaturi am ales alimente simple: rosii + cartofi. Se presara cu ierburi proaspete si se obtine o reteta plina de arome.
Ingrediente
2
Materiale
- Hartie de copt
Preparare
Preparare10 min
Gătire30 min
Spalati si taiati rosia, cartoful, ceapa in felii subtiri.
Taiati un patrat mare de hartie de copt.Turnați uleiul de masline. Puneti deasupra 9 felii de cartofi si 6 felii de rosii.
Puneti merluciul, apoi 2 felii de ceapa rosie si presarati cu patrunjel proaspat tocat. Condimentati cu sare si piper.
Inchideti hartia: pliați hartia pergamenta in 2 si sigilati cele 2 margini impreuna (vedeti tehnica in video)
Introduceti la cuptor la 180° C timp de 30 de minute. Scoateti papilota, deschideti-o cu atentie, presarati patrunjel proaspat tocat și serviți!
Gata!
Echipamente de gătit
cuptor
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Diana Lucia,
19/08/2019
Excelenta si...spectaculoasa. In privinta alegerii intre cod si merlucius, diferentele sunt absolut minore, iar gustul este aproximativ acelasi. Practic, ambele sunt acelasi peste, cu mici diferente la coloana vertebrala.
am gătit această rețetă
17/08/2019
Merluciu sau cod: in titlu e merluciu si in reteta e cod. nu conteaza, am gatit reteta cu merluciu si e ok, dar eu am completat cu un pic de unt, 3 linguri de vin alb si foarte putin usturoi.
am gătit această rețetă