Malai kofta vegan: chifelute de naut cu sos indian
Malai Kofta vegan: chifelute de naut cu sos indian
Malai Kofta - Chiftele din naut insotite de un sos de rosii / smantana de nuca de cocos.
Va lasam sa descoperiti o versiune vegana a acestui preparat, de origine din India ;-)
Incercati reteta si descoperiti cu usurinta noi arome ↓
Turnati un strop de ulei intr-o tigaie fierbinte si caliti spanacul. Cand s-a redus, luati tigaia de pe foc. Scurgeti bine spanacul si puneti-l deoparte.
Scurgeti nautul gatit. Puneti nautul scurs, faina, sarea, boia (sau chili), curcuma si spanacul in vasul unui chopper. Mixati totul: puteti lasa cateva bucati mai mari.
Faceti bilute de marimea bilelor de ping pong. Nu ezitati sa adaugati putina faina in functie de umiditatea aluatului.
Coaceti chiftelele timp de 20 de minute intr-un cuptor preincalzit la 200° C. Chiftelele ar trebui sa fie ferme.
Sosul de rosii / smantana de nuca de cocos: Incalziti putin ulei intr-o tigaie, adaugati condimentele si rumeniti-le 5 minute la foc mic. Amestecati din cand in cand pentru a preveni arderea lor. Tocati ceapa si usturoiul si adaugati-le in tigaie. Gatiti la foc mediu.
Cand ceapa devine translucida, adaugati sosul de rosii si o lingurita de zahar (pentru a contrasta aciditatea sosului de rosii). Gatiti aproximativ 5 minute la foc mediu.
Adaugati smantana de nuca de cocos. Dati focul mai mic si gatiti aproximativ 15 minute. Adaugati cateva picaturi de suc de lamaie.
Adaugati chiftelele in sos si gatiti pentru cateva minute.
Serviti si adaugati cateva alune tocate deasupra, precum si coriandru proaspat, tocat. Puteti insoti chiftelele cu orez sau taiței. Simtiti-va liber sa adaugati cateva picaturi de samantana de cocos pentru a decora.