Amesteci faina si malaiul intr-un castron, adaugi untul taiat bucati, praful de copt, un ou si amesteci bine. Pui 4-5 linguri de apa si framanti un aluat neted.
Intinzi aluatul in foaie, il asezi intr-o forma mai mica de tarta, unsa si tapetata, imbracand si peretii. Intepi aluatul cu furculita si introduci forma la cuptor pentru 15-20 de minute.
A zis ca nu strica daca perpelesc un pic niste feliute de shonc-nu erau in reteta- adica de sunca afumata, nu de alta, dar sa-i dea un gust mai bun tartei.
Intre timp, speli ardeii si ii tai fasii subtiri. Amesteci smantana cu trei oua, mazarea verde, ardeiul, nucsoara, sunca -nu toata, am pastrat cateva feliute pentru decor- sare si piper, dupa gust.
Torni amestecul in forma si mai introduci la cuptor pentru inca 30 de minute. Decorezi tarta cu busuioc proaspat-la mine s-a transformat in sunca afumata.