Curățăm peștele de solzi, înlăturăm măruntaiele, coada, aripioarele și capul, după care se tranșează în 2 sau 4 în funcție de mărimea peștelui. Peștele se spală bine cu apă rece și se lasă la scurs. Se condimentează cu sare. Într-o farfurie un pic adâncă și lată amestecăm mălaiul cu făina. Trecem peștele prin amestecul de mălai în așa fel încât să fie acoperit complet. Se pune uleiul la prăjit (putem să-l verificăm dacă s-a încins cu o lingură de lemn - introducem coada lingurii și dacă aceasta sfârâie atunci uleiul este încins). Prăjim peștele pe ambele părți. Se scoate și se lasă să se scurgă uleiul în exces. Se servește fierbinte pe pat de salată verde stropită cu ulei de măsline și zeamă de lămâie, cu cartofi prăjiți și mujdei (eu am înlocuitul clasicul mujdei cu un sos de iaurt cu usturoi).
Comentarii:
Forte buna
Foarte bun ,deja ami curg balele .hahaha...........
Da e bun si cu sos de iaurt cu usturoi j.v.
Eu prajesc pestele indulcit in sare si DOAR CU MALAI OBISNUIT BINE CERNUT
Extrakunoskuta