Se incalzeste cuptorul la 200°C.Se pune apa la fiert intr-un vas.
Se pun cartofii intr-o cratita, se acopera cu apa fiarta si se lasa sa stea acoperiti 5 minute.Se scurg si se usuca pe servetele de hartie.Se taie fiecare cartof pe lungime, in felii groase de 2 cm, care la randul lor se taie in 2 sau in 3.
Se unge o tava cu putin ulei.Se bate albusul spuma, apoi se adauga sare si piper dupa gust si se amesteca.Se toarna albusul peste cartofi si se amesteca bine.Se pun cartofii in tava si se dau la cuptor 35 minute, avand grija sa fie intorsi si pe cealalta parte.
Intre timp, se prepara pestele.Se unge cu putin ulei o tava care nu lipeste.Se pun fileurile de peste cu pielea in jos.Se intinde cate o 1 lingura de maioneza peste fiecare fileu.
Se amesteca pesmetul cu untul, parmezanul, verdeturile si se sareaza si pipereaza dupa gust.Se intinde acest amestec pe fiecare fileu de peste, presandu-l usor.
Se coace la cuptor, cat mai sus, in ultimele 10-15 minute de coacere ale cartofilor.Pentru a servi, se impart fileurile si cartofii in 4 farfurii si se orneaza cu frunze de patrunjel proaspat si felii de lamaie.