Peste file cu legume la cuptor

Ingrediente
Preparare
- 1. Se topeste 2 linguri de unt in care se dunstuiesc putin ceapa data prin razatoarea mica si cateii de usturoi pisati, dupa care se adauga legumele congelate. Se lasa pe foc pana ce legumele incep sa se dezghete (aproximativ 5 minute), se adauga sare si piper, si se aseaza intr-un vas de yena uns cu putin unt.
2. Cartofii se prajesc in ulei, dupa care se adauga foarte putina sare.
3. Se topeste untul ramas si se prajeste pestele in el pana incepe sa i-si schimbe culoarea, se pune foarte putina sare cand este gatasi piper.
4. Se aseaza peste legume pestele si cartofii prajiti. Se pune mai intai pestele, iar printre bucatile de peste se pun cartofii.
5. Se adauga in vas, peste toate, 150 ml apa si zeama de la lamaie. Se da la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, pana se rumeneste putin pestele. Se poate servi cald cu maioneza de usturoi si smantana.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
costi1960
Daca se elimina cartofii si se creste cantitatea de legume, devine chiar sanatoasa. (cu exceptia prajelii cepei).
anonymous
Da, reteta este pe intelesul tuturor,si pare destul de gustos produsul obtinut, dar ortografia si acordurile, lasa de dorit
anonymous
Poate reusesti vreodata sa inveti sa scri in limba romana pentru ca daca ""se topeste 2 linguri de unt inseamna ca sunt mai multe si SE TOPESC. Carnea de porc si limba romana sunt cele mai grle.
anonymous
Verbul "a dunstui" nu exista in limba romana, nu se gaseste in DEX, e un barbarism din limba germana. La noi s-ar spune "a cali". De asemenea nu am gasit soiul de "peste file" in nici un tratat de zoologie.
anonymous
F.bun,simplu si gustos
anonymous
Nu mi-se pare spectaculoasa.
anonymous
Oricum pestele este foarte bun si sanatos.Buna Reteta!
anonymous
Foarte buna aceasta retete de peste!
anonymous
EXCELENT

AOfelia
O sa incerc reteta!
Punctează această reţetă