Se curata pestele si se taie in rondele. Se sareaza si se pune deoparte pana cand se pregatesc si leguemele.Se curata morcovii, patrunjelul si ceapa, dupa care se taie in rondele.
La fel se procedeaza si cu rosiile.Usturoiul se taie fasiute .Se unge o tava cu ulei, dupa care se aseaza rondelele de morcovi.Deasupra se aseaza rondelelel de peste.
Printre rondelelele de peste se aseaza patrunjelul, iar mai apoi ceapa si usturoiul.In acest moment se toarna apa, uleiul, sucul de rosii, zeama de lamaie si vinul. Se sareaza si se adauga boabele de piper.
Se acopera fiecare bucata de peste cu cate o felie de rosie.Se acopera tava cu o folie de aluminiu, dupa care se da la cuptor pentru 20 de minute.
Dupa aceasta perioada, se da jos folia si se mai tine pentru alte 20 de minute.Se serveste ca atare cu garnitura din leguemele din tava sau se mai poate adauga ca si garnitura, cartofi natur.
Comentarii:
Ok