Intr-un vas combinati faina, vanilia, sarea, coaja de lamaie si stafidele. Adaugati zeama de lamaie, uleiul si mierea. Amestecati bine. Daca va rezulta o compozitie prea moale mai adaugati faina si ulei, putin cate putin, cat sa puteti forma bulgarasi in palma.
Acestia oricum nu vor fi foarte inchegati si vor avea tendinta usoara de a se zdrobi daca nu ii manevrati cu atentie insa e in ordine sa fie putin mai moi. Aplatizati fiecare bulgaras in palma, pt a rezulta biscuiti potriviti ca grosime.
Puneti hartie de copt intr-o tava, presarati faina de malai si asezati biscuitii. Dati la copt in cuptorul preincalzit la 220 grade pt 10-15 minute. E bine sa verificati si mai repede caci se fac rapid si au tendinta de a se arde. La mine au fost gata in 9 minute.
Se scot din tava si se lasa pe un gratar la racit. Dupa racire se vor intari si vor deveni crocanti. Se pastreaza in cutii inchise, la loc uscat si racoros. Se pot servi simpli sau cu lapte, gem etc.
Comentarii:
In lista de ingrediente nu apare mierea