Pentru inceput trebuie semintele de susan prajite. Intr-o tigaie se pun semintele, la foc mediu, timp de aproximativ 5 minute, amestecand din cand in cand pentru a se praji uniform.
Cu un mixer se amesteca untul cu zaharul si mierea pana devine o spuma. Apoi se adauga coaja si sucul de lamaie.
Separat intr-un castron se amesteca faina cu semintele de susan si apoi se adauga cremei de unt.
Se incorporeaza si vom avea un aluat vartos.
Se adauga stafidele si ciocolata taiata bucatele si se amesteca. Se baga la frigider pentru 2 ore.
Apoi putem fie intinde o foaie de aproximativ 5 mm si cu o forma de biscuiti se decupeaza, fie se formeaza bilute de marimea unui ou de prepelita care se turtesc apoi intre palme.
Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se baga in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 10 minute pana se rumenesc frumos.
Comentarii (17):
Excelent!
Am adaugat 1 ou in aluat, la 200 grade s-au ars, am micsorat gradatia. Sunt buni de rontait.
Ffffff buna!
Gustos
Este o reteta minumata
O reteta minunata,abia astept sa o fac.
Ceva deosebit!
Simplu si bun!!
Este bun dar unii oameni nu au chiar toate ingredientele
Trebuie sa o incerc pentru fiul meu Ionut de 3 ani!
Multumesc.
giulia