Odată făcut laptele nostru de ovăz de casă (rețeța pe site /retete/bautura/lapte-din-fulgi-ovaz-usor-rapid-si-economic-fid-1576378), rămânem cu fulgii de ovăz amestecați și scurși. Dar nu îi aruncați! Ne place să îi adăugăm la rețetele de prăjituri pentru a le oferi textură și pentru a face o gustare fără gluten ;-)
Amestecați okara, zahărul, migdalele măcinate și oul.
Adăugați uleiul de cocos topit și amestecați.
Luați câte o lingură de aluat, formați bile și aplatizați-le pentru a face biscuiti. Așezați-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Coaceți 15 minute la 180°C .
Odată scoți din cuptor și răciți, topiți ciocolata neagră apoi ungeți biscuiții cu ea folosind o linguriță. Lăsăți totul să stea aproximativ 5 minute, până când ciocolata se răcește și se întărește, apoi savurați!
Comentarii:
Ce este okara, de ce nu puneti nume cunoscute.