Se taie carnea (facem o patura), apoi o rulam si o lasam la odihna.Se toaca ceapa si usturoiul si se pun la calit in ulei de floarea-soarelui.
Se adauga ciupercile .Zeama care o lasa ciupercile,o turnati într-un castonel,prajiti mai departe ciupercile(cîteva minute):Apoi se toaca cu blenderul.Se pregateste vasul.
Pasta de ciuperci,se întinde pe patura de carne,peste se pun felii de cascaval,se presara cascaval ras,frunzele de patrunjel.Se sareaza si pipereaza,apoi se ruleaza.
Se unge rulada cu pasta concentrata de tomate.În vas se pune putin ulei ,se aseza rulada.Apoi se taie bucati de morcov,ceapa,ustroi,verdeata si cîteva ciuperci.
Adaugati o cana cu apa,acoperiti cu capacul vasului si dati la cuptor pentru 50 min.Cand este aproape gata se toarna castronelul cu zeama de ciuperci si se mai lasa la cuptor (fara capac) vreo 25-30 min .
Rulada se mai stropeste din cand in cand cu sosul din tava.Cand e gata,scoateti rulada,pe un platou.Se serveste cu garnituri diferite:piure de cartofi,pilaf de orez...etc la care se adauga sos.
Comentarii:
Splendid