Se taie fidea varza murata si se caleste in putin ulei la foc iute timp de 20 de minute cu capac, amestecand la fiecare 4 minute .
Se inabusa si varza proaspata pana cand scade din volum intr-o tigaie mare sau un ceaun cu putin ulei .
In tava cuptorului se amesteca varza murata cu cea proaspata, cu morcovii taiati rondele, cu ceapa taiata pestisori, funza de dafin rupta in cateva bucatele, cu patrunjelul tocat si cu sucul si apa amestecat cu piperul negru macinat, boiaua si cimbrul .
Peste varza se aseaza rata portionata unsa cu ulei si sare si se acopera cu varza.
Tava se da in cuptorul preaincalzit la 220 de grade C ca sa se rumeneasca usor, o dati din nou la cuptor si faceti focul mai mic la 180 de grade C o mai coaceti 20 de minute, daca este necesar mai adaugati putina apa in varza, depinde de cuptor cum coace .
Parca totusi, asa adunate una peste alta, timpul la cuptor este relativ mic pentru o rata, ca nu e pui....de altfel reteta arata foarte buna!!! Multumim!!
Comentarii (46):
Parca totusi, asa adunate una peste alta, timpul la cuptor este relativ mic pentru o rata, ca nu e pui....de altfel reteta arata foarte buna!!! Multumim!!
Mi-a placut foarte mult
Am facut-o pentru o intalnire internationala si a fost un succes! Supeeeer!!!!
Foarte bun !!!
Super bun si indicatii foarte precise !!! bravoo
Buna!!!!
Foarte gustoasa
Cool
Delicios! Multumesc pentru reteta!
Gooddddddddddddd