Rata la cuptor

Felul principal
Foarte ușor
45 min

Ingrediente

4

Preparare

Preparare20 min
Gătire25 min
  • Se spala si se curata rata.
  • Se toaca ceapa si se amesteca cu merele date prin razatoare, portocala taiata cuburi, 3 linguri miere, condimentele si sosul de soia.
  • Se umple cavitatea toracica cu umplutura de mai sus. Se prinde pielea cu scobitori pentru a permite amestecului sa ramana in interior.
  • Se da la cuptor pe un suport care sa permita scurgerea grasimii.
  • Se rumeneste la foc mic timp de 3-4 ore.
  • Din zeama ramasa din compotitia de umplut se face un sos cu lingurile de mustar, inca 2-3 linguri sos de soia si multa miere de albine.
  • Se unge rata cu acest sos cat de des posibil (5-6 ori) in timpul coacerii. Se serveste cu piure de cartofi...sau ce garnitura va place.

Punctează această reţetă

IIsabelasoare

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2

anonymous

Excelentă!

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Bun

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

EXCELENT!7

abuz

anonymous

Fffff bun

abuz

anonymous

ARATA SUPER . DACA E SI GUSTOASA E SI MAI SI

abuz

anonymous

Foarte bun de bun

abuz

anonymous

Este ok

abuz

anonymous

P

abuz

anonymous

Excellent

abuz

anonymous

Super !

abuz
  • pagina 1 / 2