Rata la cuptor
Ingrediente
4
Rețete inrudite
-
Cum să gătești un piept de rață la cuptor?
-
Sandvis cu piept de rata afumat, rosii uscate, rucola si otet balsamic
-
Piept de rata cu sos de trufe
-
Cum gătești un piept de rață în tigaie?
Preparare
Preparare20 min
Gătire25 min
- Se spala si se curata rata.
- Se toaca ceapa si se amesteca cu merele date prin razatoare, portocala taiata cuburi, 3 linguri miere, condimentele si sosul de soia.
- Se umple cavitatea toracica cu umplutura de mai sus. Se prinde pielea cu scobitori pentru a permite amestecului sa ramana in interior.
- Se da la cuptor pe un suport care sa permita scurgerea grasimii.
- Se rumeneste la foc mic timp de 3-4 ore.
- Din zeama ramasa din compotitia de umplut se face un sos cu lingurile de mustar, inca 2-3 linguri sos de soia si multa miere de albine.
- Se unge rata cu acest sos cat de des posibil (5-6 ori) in timpul coacerii. Se serveste cu piure de cartofi...sau ce garnitura va place.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă: