-
Home
-
Rețete
-
Felul principal
-
Rata la cuptor
Rata la cuptor
-
(4.6/5 - 195 voturi)
-
17
-
27
Preparare
-
Se spala si se curata rata.
-
Se toaca ceapa si se amesteca cu merele date prin razatoare, portocala taiata cuburi, 3 linguri miere, condimentele si sosul de soia.
-
Se umple cavitatea toracica cu umplutura de mai sus. Se prinde pielea cu scobitori pentru a permite amestecului sa ramana in interior.
-
Se da la cuptor pe un suport care sa permita scurgerea grasimii.
-
Se rumeneste la foc mic timp de 3-4 ore.
-
Din zeama ramasa din compotitia de umplut se face un sos cu lingurile de mustar, inca 2-3 linguri sos de soia si multa miere de albine.
-
Se unge rata cu acest sos cat de des posibil (5-6 ori) in timpul coacerii. Se serveste cu piure de cartofi...sau ce garnitura va place.
Poze
Întrebări:
Rețete inrudite
Articole conexe
Ultimele articole
Rețete
Comentarii (17):
Excelentă!
Bun
EXCELENT!7
Fffff bun
ARATA SUPER . DACA E SI GUSTOASA E SI MAI SI
Foarte bun de bun
Este ok
P
Excellent
Super !