Rata cu portocale

Rata cu portocale
Felul principal
Dificil
3 ore

Ingrediente

4

Preparare

Preparare30 min
Gătire2 h 30 m
  • Incingem cuptorul la 200 grade C.
    Spalam rata, o stergem de apa, o condimentam cu sare si piper.
    Legam copanele cu ata.
    Punem rata intr-o tava unsa cu ulei.
    Adaugam 500 ml apa si dam la cuptor pentru vreo 2 ore.
    In prima ora punem folie de aluminiu deasupra, dupa care se scoate si se intoarce rata.

    Intre timp spalam portocalele.
    Radem coaja de la 2 din ele si le stoarcem, pastrand sucul.
    A treia portocala o taiem felii subtiri, rotunde.
    A patra portocala o decojim, indepartam si pielita alba si taiem felii subtiri.

    Topim zaharul intr-o cratita de teflon, la foc mic.
    Cand este gata, se ia de pe foc si adaugam otetul, sucul de lamaie, sucul de portocala, feliile de portocala fara coaja si coaja rasa.

    Scoatem rata din cuptor, stecuram sosul si-l adaugam la amestecul de mai sus cu zahar caramelizat.
    Adaugam si untul, feliile de portocala cu coaja.
    Condimentam cu sare si piper.

    Turnam sosul peste rata.

    Bon Appetit!

Punctează această reţetă

RReteteBauturi

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 4

anonymous

Gătesc acesta rețetă de cel puțin 15 ani și mi se pare cea mai bună rețetă de rața cu portocale din câte am încercat. Eu pun pulpe în loc de rața intreaga, mi se pare ca asa iese cel mai bine, și adaug și o lingură de miere la sos. Toată lumea care a gustat acest preparat este super încântată și primesc mereu cereri de-a o face în perioada iernii când portocalele sunt cele mai gustoase.

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Am topit zaharul, asa cum spune reteta, iar cand am pus otetul si sucurile de portcala si lamaie, ce sa vezi, sa facut zaharul cocoloase de sticla...

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Excelent super bun

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Am servit aceasta reteta in noaptea dintre ani 2014/2015 si invitatii s-au aratat incantati. Am avut o rata crescuta la curte si a fost foarte grasa de aceea eu personal recomand degrasarea ratei inainte de a o gati, eu am curatat toata grasimea ce s-a putut si a iesit delicioasa. Multumesc autorului.

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Am preparat aceasta reteta si a fost deliicioasa.

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Delicioasa !!! Este o mancare fffff. fina !!! Sosul este de vis !

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

BUNA RETETA AM INCERCAT-O SI E SUPERBA !!

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Excelenta reteta.

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

F f f delicios ``!!10

abuz

anonymous

Very, very, very good.

abuz
  • pagina 1 / 4