Incingem cuptorul la 200 grade C. Spalam rata, o stergem de apa, o condimentam cu sare si piper. Legam copanele cu ata. Punem rata intr-o tava unsa cu ulei. Adaugam 500 ml apa si dam la cuptor pentru vreo 2 ore. In prima ora punem folie de aluminiu deasupra, dupa care se scoate si se intoarce rata.
Intre timp spalam portocalele. Radem coaja de la 2 din ele si le stoarcem, pastrand sucul. A treia portocala o taiem felii subtiri, rotunde. A patra portocala o decojim, indepartam si pielita alba si taiem felii subtiri.
Topim zaharul intr-o cratita de teflon, la foc mic. Cand este gata, se ia de pe foc si adaugam otetul, sucul de lamaie, sucul de portocala, feliile de portocala fara coaja si coaja rasa.
Scoatem rata din cuptor, stecuram sosul si-l adaugam la amestecul de mai sus cu zahar caramelizat. Adaugam si untul, feliile de portocala cu coaja. Condimentam cu sare si piper.
Am servit aceasta reteta in noaptea dintre ani 2014/2015 si invitatii s-au aratat incantati. Am avut o rata crescuta la curte si a fost foarte grasa de aceea eu personal recomand degrasarea ratei inainte de a o gati, eu am curatat toata grasimea ce s-a putut si a iesit delicioasa. Multumesc autorului.
Comentarii (37):
Am topit zaharul, asa cum spune reteta, iar cand am pus otetul si sucurile de portcala si lamaie, ce sa vezi, sa facut zaharul cocoloase de sticla...
Excelent super bun
Am servit aceasta reteta in noaptea dintre ani 2014/2015 si invitatii s-au aratat incantati. Am avut o rata crescuta la curte si a fost foarte grasa de aceea eu personal recomand degrasarea ratei inainte de a o gati, eu am curatat toata grasimea ce s-a putut si a iesit delicioasa. Multumesc autorului.
Am preparat aceasta reteta si a fost deliicioasa.
Delicioasa !!! Este o mancare fffff. fina !!! Sosul este de vis !
BUNA RETETA AM INCERCAT-O SI E SUPERBA !!
Excelenta reteta.
F f f delicios ``!!10
Very, very, very good.
Very,very good !!!