Petitchef

Rata cu portocale

Felul principal
2 porții
2 ore
1 oră
Ușor
280 Kcal

Ingrediente

2
Cost estimat: 3.66 (1.83€/porție)

Preparare

  • Pieptul de rata se spala si se dezoseaza lasandu-i pielea.Se sareaza, se pipereaza si se stropeste cu zeama de lamaie.Daca este posibil il puteti lasa sa se odihneasca asa vreo 2-3 ore la rece(eu l-am lasat peste noapte). Se prajeste in unt pe ambele fete pana se rumeneste bine dupa care se scoate si se lasa sa se racoreasca pentru a putea fi feliat.
    Se pastreeaza o parte din grasimea rezultata in care se caleste putin ceapa tocata foarte marunt, se adauga zaharul si se lasa sa se topeasca, apoi cele doua portocale curatate de coaja(neaparat pielita alba)si feliate. Dupa cateva minute se stinge cu sucul de portocala.Deoarece carnea de rata este mai tare am preferat sa feliez pieptul inainte de montare, asa ca am pus feliile in sos, le-am adaugat vinul si le-am lasat la foc mic sa fiarba acoperit pentru a nu se evapora rapid. Daca este nevoie se poate adauga supa de pui.
    In timpul fierberii se adauga piperul boabe si se potriveste de sare.Carnea trebuie sa se patunda bine dar nu sa se sfarame.
    Rata cu portocale va avea un sos dulce-acrisor, bine aromat si chiar daca am "simplificat-o" putin nu cred ca si-a pierdut cu nimic din savoare. Daca nu va place aspectul portocalelor din sos puteti orna cu portocala proaspata.
    Pofta buna!

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Calorii: 280Kcal
  • Carbo: 31.1g
  • Grăsimi: 4.1g
  • Grăsimi sat.: 1.9g
  • Proteine: 17.2g
  • Fibre: 8.2g
  • Zahăr: 29.7g
  • ProPoints: 6
  • SmartPoints: 11
Informații nutriționale pentru 1 porție (463g)


Întrebări:




Comentarii (17):

11/04/2015

Este minunată. O simfonie de gusturi... Savoare garantată

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
12/09/2014

Grozav

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
22/07/2014

O retet f buna si f usoara merita facuta

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
08/02/2014

MI- AI FACUT POFTA `MIINE FAC SI EU

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
04/01/2014

BUNA BUNA AM INCERCAT-O E SUPERBA !!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
19/12/2013

Foarte bun

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
18/05/2015

Hmmm, o reteta pretioasa, dar nu stiu daca o sa le placa la ai mei combinatia.

(0) (0) Abuz
18/05/2015

F.reusita

(0) (0) Abuz
17/05/2015

Foarte buna

(0) (0) Abuz
elena.bica, 20/09/2014

Delicios

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Piept de rata cu sos de trufe
Piept de rata cu sos de trufe
3 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cum să gătești un piept de rață la cuptor?
Cum să gătești un piept de rață la cuptor?
2 porții
25 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cum gătești un piept de rață în tigaie?
Cum gătești un piept de rață în tigaie?
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tarta cu portocale
Tarta cu portocale
8 porții
1 h 40 m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Rulada portugheza cu portocale
Rulada portugheza cu portocale
12 porții
30 min
Ușor
4.8 / 5

Articole conexe

Carnea de rata – intre da si nu? Carnea de rata – intre da si nu? Prajituri in haine de sarbatoare, aromele Craciunului! Prajituri in haine de sarbatoare, aromele Craciunului! Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează