Se taie vinetele, dovleceii, ardeii si rosiile in felii rotunde. Intr-o tigaie de teflon de pune uleiul la incins, apo se pune usturoiul taiat felite foarte subtiri, ceapa tocata si se caramelizata foarte putin. Se adauga rosiile in bulion si bulionul, ierburile de Provence si busuiocul, se sareaza( nu prea tare, dar nici nu este nevoie sa puneti sare), se pipereaza si se lasa socul sa fiarba 10 minute la foc mediu. Intr-un vas care merge la cuptor, se toarna sosul si spoi se aseaza feliile de legume, intercaland felii de vinete cu dovlecei, rosii, ardei. Se acopera cu o hartie sulfurizata si se da la cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru cca 30 minute. Se ia hartia si se mai lasa aproximativ 5-10 minute sa se gratineze un pic. Se serveste calda sau rece, simpla sau garnitura, sau cu emmental sau parmezan, cu patrunjel verde tocat.
Am facut si mi-a iesit delicios. In sos am adaugat si putina nucsoara..iar in loc de rosii in bulion am taiat cubulete rosii de tara si am adaugat doar putin suc de rosii facut in casa. E o minunatie!
Comentarii:
Am vazut intr-un film aceasta reteta ce pare a fi foarte gustoasa.:)
Cel mai gustos ghiveci pe care lam gustat din retele mamei mele care lea luat tot de pe acest site .
A fost cea mai gustoasa spor in gatire toturor
Delizioso.
Am facut si mi-a iesit delicios. In sos am adaugat si putina nucsoara..iar in loc de rosii in bulion am taiat cubulete rosii de tara si am adaugat doar putin suc de rosii facut in casa. E o minunatie!
Gustoasa si aprfumata, delicioasa!