Intr-o tigaie calit ceapa tocata cu ciupercile spalate si taiate in prealabil.Dupa vreo 5 minute adaugat frunzele de spanac, si ele clatite in apa. Se lasa pe foc pana cand se inmoaie frunzele si apa se evapora.
Se bat oualele, se adauga smantana si 100g din cascavalul ras. 50 g pastrat pentru a gratina tarta la sfarsit, dar nu este neaparat nevoie, se poate pune toata cantitatea de la inceput.
Se adauga legumele calite, se sareaza si pipereaza dupa gust.Intr-o forma de tarta unsa cu unt intins aluatul de foietaj. Al meu s-a mai rupt, mai peticit, ma rog, a iesit pana la urma intepat cu furculita.
Se toarna amestecul in tarta si se da la cuptor, 180 grade Celsius pentru 35 de minute.In cazul in care pastrati restul de cascaval pentru gratinat, se scoate tarta din cuptor inainte de finalul coacerii, se presara cascavalul si se da inapoi pentru inca 5 minute la foc mare.
Aluatul nu este din foietaj, ci din foi de placinta.Este normal sa se rupa de vreme ce s-au uscat. Foile de placinta trebuiesc a fi fie cu unt, fie cu ulei sau chiar smantana, iar inteparea acestuia nu rezolva problema, ci dimpotriva.Parerea mea este ca reteta prezentata nu este de quiche, aluatul fraged sau foietajul fiind de esenta.
Comentarii:
A iesit perfect! Multumesc pentru reteta, usor de facut si super gustoasa.
Aluatul nu este din foietaj, ci din foi de placinta.Este normal sa se rupa de vreme ce s-au uscat. Foile de placinta trebuiesc a fi fie cu unt, fie cu ulei sau chiar smantana, iar inteparea acestuia nu rezolva problema, ci dimpotriva.Parerea mea este ca reteta prezentata nu este de quiche, aluatul fraged sau foietajul fiind de esenta.
Ala nu e aluat de foietaj , sunt doar niste foi de placinta !
Am încercat si eu este fffffff buna :)
Arata super !!!!!