Petitchef

Quiche cu spanac si ciuperci

Felul principal
4 porții
30 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Intr-o tigaie calit ceapa tocata cu ciupercile spalate si taiate in prealabil.Dupa vreo 5 minute adaugat frunzele de spanac, si ele clatite in apa. Se lasa pe foc pana cand se inmoaie frunzele si apa se evapora.
  • Se bat oualele, se adauga smantana si 100g din cascavalul ras. 50 g pastrat pentru a gratina tarta la sfarsit, dar nu este neaparat nevoie, se poate pune toata cantitatea de la inceput.
  • Se adauga legumele calite, se sareaza si pipereaza dupa gust.Intr-o forma de tarta unsa cu unt intins aluatul de foietaj. Al meu s-a mai rupt, mai peticit, ma rog, a iesit pana la urma intepat cu furculita.
  • Se toarna amestecul in tarta si se da la cuptor, 180 grade Celsius pentru 35 de minute.In cazul in care pastrati restul de cascaval pentru gratinat, se scoate tarta din cuptor inainte de finalul coacerii, se presara cascavalul si se da inapoi pentru inca 5 minute la foc mare.


Poze

Quiche cu spanac si ciuperci
Quiche cu spanac si ciuperci - poza 2
Quiche cu spanac si ciuperci - poza 3
Quiche cu spanac si ciuperci - poza 4
Quiche cu spanac si ciuperci - poza 5
Quiche cu spanac si ciuperci - poza 6
Quiche cu spanac si ciuperci - poza 7
Quiche cu spanac si ciuperci - poza 8

Întrebări:




Comentarii:

07/01/2015

A iesit perfect! Multumesc pentru reteta, usor de facut si super gustoasa.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
nechitasilvia, 20/10/2020

Aluatul nu este din foietaj, ci din foi de placinta.Este normal sa se rupa de vreme ce s-au uscat. Foile de placinta trebuiesc a fi fie cu unt, fie cu ulei sau chiar smantana, iar inteparea acestuia nu rezolva problema, ci dimpotriva.Parerea mea este ca reteta prezentata nu este de quiche, aluatul fraged sau foietajul fiind de esenta.

(3) (0) Abuz
Lixandra, 17/07/2019

Ala nu e aluat de foietaj , sunt doar niste foi de placinta !

(2) (0) Abuz
19/01/2014

Am încercat si eu este fffffff buna :)

(0) (0) Abuz
25/10/2013

Arata super !!!!!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Quiche cu branza de capra si spanac
Quiche cu branza de capra si spanac
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Quiche cu legume și bacon - nebunia gusturilor
Quiche cu legume și bacon - nebunia gusturilor
4 porții
50 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Quiche de ardei si chorizo
Quiche de ardei si chorizo
6 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Quiche cu dovleac, pentru o masă simplă și sațioasă
Quiche cu dovleac, pentru o masă simplă și sațioasă
4 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Quiche vegetariana
Quiche vegetariana
6 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Quiche cu sunca, cascaval si iaurt-varianta light
Quiche cu sunca, cascaval si iaurt-varianta light
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.1 / 5

Articole conexe

Ciupercile și bucătăria românească Ciupercile și bucătăria românească „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! Spanacul - cheia puterii? Spanacul - cheia puterii?

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează